Arboga kommun uppmärksammades för högsta servicebetyg för bygglov

Publicerad

Arboga kommun uppmärksammades för bästa bygglovshantering i landet. Från vänster: Fredrik Jurdell ordförande i Stockholm Business Alliances styrgrupp, Jonna Lindman, kommunstyrelsens ordförande (M) i Arboga kommun, Anders Neuman, kommundirektör i Arboga kommun och Karin Wanngård (S) kommunstyrelsens ordförande i Stockholms stad. Foto: Johannes Frandsen

I årets NKI-undersökning, nöjd-kund-index, om hur nöjda företagen är med Arboga kommuns service så placerar sig Arboga bäst i Sverige inom området bygglovshantering. Nu har kommunens arbete uppmärksammats av Stockholm Business Alliance under en ceremoni i Stockholm.

Stockholm Business Alliance, SBA, är ett partnerskap mellan 55 olika kommuner. Bland medlemskommunerna placerar sig Arboga kommun på första plats när det kommer till betyget för bygglov, vilket i år också innebär en förstaplats i hela landet.

Viktigt partnerskap i regionen

Under torsdagen den 25 april var representanter från Arboga kommun på plats i Stockholms stadshus för att ta emot diplom.

– Vi är såklart stolta över resultatet och att våra vänner och partners inom Stockholm Business Alliance väljer att uppmärksamma oss på det här sättet, säger kommunstyrelsens ordförande Jonna Lindman (M).

– Arboga har under många år tagit del av de resurser och det lärande som finns hos Stockholm Business Alliance och det är en styrka för oss som kommun att kunna nyttja den nationella och internationella räckvidd som SBA har i etableringsfrågor. Inte minst med nuvarande omvärldsläge när både Försvaret och försvarsindustrin växer på vår ort och i landet i stort, säger kommundirektör Anders Neuman.

Tidigare nyhet om NKI-undersökningen (arboga.se)

SBA:s årliga rapport (stockholmbusinessalliance.se)

 

Om Stockholm Business Alliance

Stockholm Business Alliance (SBA) är ett partnerskap mellan 54 kommuner i åtta län. Partnerskapets syfte är att attrahera utländska investeringar till regionen, att marknadsföra regionen internationellt och att förbättra näringslivsservicen vid kommun.

Mer om Stockholm Business Alliance (Stockholmbusinessalliance.se)