Ung Företagsamhet på Vasagymnasiet

Våga starta eget företag. På Vasagymnasiet får du som går på Ekonomiprogrammet, Försäljnings- och serviceprogrammet, Teknikprogrammet samt El- och energiprogrammet möjlighet att prova på att driva ett UF-företag under ett läsår. Det är spännande, lärorikt och utmanande.

Ung Företagsamhet (UF) är en politiskt obunden, ideell utbildningsorganisation som ger barn och ungdomar möjlighet att träna och utveckla sin kreativitet, företagsamhet och sitt entreprenörskap.

Läs mer om Ung Företagsamhet

Samarbetet med företag, myndigheter och organisationer sker genom att de som är partners stödjer UF finansiellt och genom att dela med sig av sin kunskap som rådgivare och mentorer till de ungdomar som deltar i utbildningen.

Ung företagsamhet på Vasagymnasiet

På Vasagymnasiet kan du driva UF-företag under det tredje året av din studietid.

Du startar, driver och avvecklar företaget under ett läsår. Starten sker i augusti och avveckling i maj året därpå. Under detta år kommer du att vara med om många spännande och lärorika saker. Du lär dig vara kreativ, se möjligheter, tjäna pengar genom försäljning, ha ordning och reda, sköta bokföring, delta vid mässa, utvecklas som människa och ha riktigt kul. Till din hjälp har du UF-lärare och det regionala UF-kontoret som handleder, stöttar, hyllar och peppar dig under ditt UF-år.

Företag 2024-2025

Läsåret 2024/2025 har följande företag startats:


UF-mässan

UF-kontoret anordnar också en regional mässa under våren. Där får Vasagymnasiets elever, tillsammans med andra gymnasieskolor i Västmanland, chans att visa upp sina affärsidéer och tävla med affärsidén i olika kategorier. Mässan är ett välbesökt evenemang som är ett uppskattat moment för UF-eleverna där möjlighet till att skapa nya kontakter finns.

Ta chansen att bli en UF-företagare under din gymnasietid!

Företagsnätverk

Du som företagare har möjlighet att ingå i ett UF-företagsnätverk där du bidrar med din kunskap som rådgivare åt något av våra UF-elever eller UF-företag. Kontakta Johny Ericsson, lärare på Vasagymnasiet.

UF logga

Senast uppdaterad:

Kontakt

Alf Björzén

LÄRARE

Skolvägen 4
732 32 Arboga

Ansvarig för Ung Företagsamhet på Vasagymnasiet

Johny Ericsson

LÄRARE

Skolvägen 4

732 32 Arboga

Ansvarig för företagskontakter i Ung Företagsamhet på Vasagymnasiet