SA2 i biblioteket

Elever från SA2 i biblioteket med Elin Sanfridsson

Samhällsvetenskapsprogrammet (SA)

Samhällsvetenskapsprogrammet är ett högskoleförberedande program. På Skolverkets webbplats kan du läsa mer om programmet. Vill du veta mer om vilka kurser som ingå kan du läsa Samhällsvetenskapsprogrammets programblad.

Samhällsvetenskapsprogrammet samt Ekonomiprogrammet har på Vasagymnasiet en internationell inriktning kallad Vasagymnasiets Internationella Profil- VIP. Läs gärna styrdokumentet för VIP för mer information.

På gång på Samhällsvetenskapsprogrammet våren 2017

Februari-mars

Samarbetet med Actionaid och Plan Sverige fortsätter och under vecka 8 och 9 åker några elever från SA3 samt EK3 till Kenya för att arbeta.

 

Under mars månad finns möjlighet för treorna att göra studiebesök på flera universitet. Studie- och yrkesvägledaren åker med eleverna till Mälardalens högskola, Örebro universitet och Uppsala universitet.

April-maj

Treorna arbetar med gymnasiearbetet som ska vara inlämnat i april. Under maj månad opponerar eleverna på sina klasskamraters gymnasiearbeten.

 

I början av april är SA1 värdar för de tyska elever från Marienschule i Münster som kommer och besöker Arboga och Vasagymnasiet.

 

I maj åker SA3 på en veckolång kulturresa till Paris och SA2 åker till Köpenhamn för att besöka ActionAid.

Intervju med Alessandro Mina och Brandon Wade

Alessandro Mina och Brandon Wade tog studenten från Vasagymnasiets samhällsvetenskapsprogram i juni 2015. Nu pluggar båda på Försvarshögskolan i Stockholm.

Alessandro och Brandon

Varför valde ni Vasagymnasiet?

Alessandro: Jag valde Vasagymnasiet därför att jag bor i Arboga, närheten till skolan var en viktigt faktor när jag valde gymnasium. Dessutom är skolan liten, vilket gör att skolan blir mer personlig än vad den är i storstäder.

Varför valde ni samhällsvetenskapsprogrammet?

Brandon: Det är få som vet vad de ska välja när de söker till gymnasiet och så var det också för mig. Jag valde samhällsvetenskapsprogrammet på grund av bredden och att jag alltid varit intresserad av historia och samhällskunskap. Jag ångrar inte mitt val, jag fick en bra grund för mina högskolestudier.

Hur var det att gå på Vasagymnasiet?

Alessandro: Det var en mycket bra tid!
Brandon: Jag har bara positiva minnen från min tid på Vasagymnasiet. Kontakten med lärarna är det jag minns bäst och som jag värdesätter mycket. Några av lärarna har jag fortfarande kontakt med.
Alessandro: Just det att man kommer så nära både lärare och elever är det jag minns allra bäst från Vasagymnasiet, och att lärarna hade alltid tid för oss elever.

Skulle ni rekommendera Vasagymnasiet till andra?

Alessandro och Brandon: Självklart!
Brandon: Bor man i Arboga ska man absolut välja Vasagymnasiet. Man behöver inte vara rädd för att fastna i Arboga, det handlar om att välja en bra gymnasieskola. 

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: 18 april 2017

Välkommen till Vasagymnasiet

Vasagymnasiet - mot framtiden

  • Behöriga och engagerade lärare
  • Nära samarbete mellan elever, lärare och skolledning
  • En modern och väletablerad gymnasieskola med bra teknisk utrustning och fräscha lokaler
  • Studieresor i Sverige och utomlands
  • Nära samarbete med näringslivet
  • Internationella samarbeten


Vasagymnasiet, Arboga kommun | Box 26, 732 21 Arboga | Telefon expedition 0589-873 15 |
Besöksadress: Skolgatan 4 | e-post: exp.vasa@arboga.se |