Naturvetenskapsprogrammet (NA)

Naturvetenskapsprogrammet är ett högskoleförberedande program. På Skolverkets webbplats kan du läsa mer om programmet. Vill du veta mer om vilka kurser som ingår kan du läsa Naturvetenskapsprogrammets programblad.

På gång på Naturvetenskapsprogrammet våren 2017

Mars

Under mars månad finns möjlighet för treorna att göra studiebesök på flera universitet. Studie- och yrkesvägledaren åker med eleverna till Mälardalens högskola, Örebro universitet och Uppsala universitet.

April

I april besöker Skogsindustrierna Vasagymnasiet för en temadag kallad Framtidsresan, årskurs två kommer att delta på denna.

 

Årskurs två kommer dessutom att få vara med på en föreläsning av årets Berzelius-stipendiat som i år är en klasskamrat. Berzeliuz-stipendiaten kommer även att medverka på ett Rotary-möte i Arboga.

 

Årskurs ett åker till Stockholm för att besöka Naturhistoriska riksmuseet, klassen kommer också att se en teaterföreställning.

Maj

I maj är det dags för årskurs ett att vara med på den årliga Kul tur i natur med biologiläraren Ulf Eriksson.

 

Årskurs tre åker på studiebesök till Kroatien. Under ett antal veckor har eleverna förberett sig för resan genom att läsa på om Kroatiens historia, kultur och natur. Eleverna kommer även att få lyssna på en föreläsning där en före detta FN-soldat berättar om sina upplevelser av Balkankriget och där en person som upplevt kriget på nära håll och flytt från Jugoslavien till Sverige berättar om sin erfarenheter.

 

Under maj månad redovisar och opponerar årskurs tre på gymnasiearbetena

Intervju med Rasmus Törnroos

Rasmus Törnroos går tredje året på Naturvetenskapsprogrammet och berättar här i en intervju hur han upplever Vasagymnasiet.

Rasmus Törnroos

Varför valde du Vasagymnasiet och Naturvetenskapsprogrammet?

Jag bor i Kungsör och där finns ingen gymnasieskola. Vasagymnasiet i Arboga ligger närmast, så jag pendlar till Arboga varje dag med buss eller tåg och det funkar bra. Jag var här på ”Elev-för-en-dag” som erbjuds när man går på grundskolan. Då följde jag Teknikprogrammet och fick vara med på en kemilektion, då kom tanken på att välja natur istället, som egentligen var mitt allra första val. När jag var här fick jag träffa lärarna och de verkade bra, sen såg jag att det var en så bra sammanhållning i klassen.

 

Vad tycker du om Vasagymnasiet?

Jag gillar verkligen Vasagymnasiet. Jag är nöjd med valet av mitt program, jag gillar att plugga och jag känner att jag får lära mig saker som jag har nytta av. Jag pluggar inte bara för att få betyg utan det känns meningsfullt och jag lär mig hela tiden nya saker. Förut tyckte jag att matten var en börda, men nu tycker jag att den är kul, nu använder vi matten på riktigt och jag kan använda matten i alla andra ämnen. Alla ämnen går ju hand i hand.

 

Skulle du rekommendera andra att söka till Vasagymnasiet?

Ja, det skulle jag göra. Jag trivs väldigt bra här, vi har en jättebra sammanhållning i klassen. Det är en liten skola med ganska få elever och det betyder att vi elever blir sedda och kan få den hjälp vi behöver. Skolan känns personlig. Och så har vi en jättebra och engagerad rektor som verkligen är mån om skolan, han känner alla elever och kan deras namn. All personal på skolan är väldigt engagerad. Och så har vi ju ”Vasa-andan”*. För mig är ”Vasa-andan” personifierad med Per, han är så mån om skolan, om oss elever och personalen.

 

*”Vasa-andan” innebär att vi är schyssta mot varandra och att verksamheten är transparent. Elever och personal får ta del av ett stort informationsflöde som ger inflytande och möjlighet att påverka undervisning, undervisningsmaterial, pedagogiska verktyg och inköp av maskiner med mera. Redaktörens notis

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: 18 april 2017

Välkommen till Vasagymnasiet

Vasagymnasiet - mot framtiden

  • Behöriga och engagerade lärare
  • Nära samarbete mellan elever, lärare och skolledning
  • En modern och väletablerad gymnasieskola med bra teknisk utrustning och fräscha lokaler
  • Studieresor i Sverige och utomlands
  • Nära samarbete med näringslivet
  • Internationella samarbeten


Vasagymnasiet, Arboga kommun | Box 26, 732 21 Arboga | Telefon expedition 0589-873 15 |
Besöksadress: Skolgatan 4 | e-post: exp.vasa@arboga.se |