Elever i EK2

Elever i EK2

Ekonomiprogrammet (EK)

Ekonomiprogrammet är ett högskoleförberedande program. På Skolverkets webbplats kan du läsa mer om programmet. Vill du veta mer om vilka kurser som ingår kan du läsa Ekonomiprogrammets programblad.

Ekonomiprogrammet samt Samhällsvetenskapsprogrammet har på Vasagymnasiet en internationell inriktning kallad Vasagymnasiets Internationella Profil- VIP. Läs gärna styrdokumentet för VIP för mer information.

På gång på Ekonomiprogrammet våren 2017

Februari-mars

Samarbetet med Actionaid och Plan Sverige fortsätter och under vecka 8 och 9 åker några elever från EK3 samt SA3 till Kenya.


Under mars månad finns möjlighet för treorna att göra studiebesök på flera universitet. Studie- och yrkesvägledaren åker med eleverna till Mälardalens högskola, Örebro universitet och Uppsala universitet.

April-maj

I början av april åker EK1 till London där de bland annat ska göra studiebesök på Westminster University, Bank of England och Harrods.

 

I april åker tre elever från EK3 till Salerno, Italien, efter att de vunnit den landsomspännande aktietävlingen Stock Market Learning. De kommer där att representera Sverige på prisutdelningen, tillsammans med vinnarna från fyra andra europeiska länder.

 

I år medverkade sammanlagt 39500 lag från flera europeiska länder och Vasagymnasiet representerar nu Sverige för fjärde gången under de senaste fem åren, vilket onekligen är en fjäder i hatten för ekonomiguru Lars Bjurén!

 

I maj åker EK3 på en veckolång kulturresa till Paris och EK2 åker till Köpenhamn för att besöka ActionAid.

Intervju med Linnéa Karlsson

Linnéa Karlsson tog studenten från Vasagymnasiets ekonomiprogram i juni 2015 och läser nu till civilekonom på Örebro universitet.

Varför valde du Vasagymnasiet?

Jag valde Vasagymnasiet därför att de två utbildningar jag valde mellan fanns där och jag kände att jag inte ville pendla i tre år. 

 

Varför blev det just Ekonomiprogrammet? 

Jag valde mellan det och Samhällsprogrammet, men kände att Ekonomiprogrammet låg lite närmare det jag var intresserad av och programmet hade samtidigt en bra bredd.

 

Hur var det att gå på Vasagymnasiet?

Jag tyckte jättemycket om att gå på Vasagymnasiet. I början tyckte jag att det kändes ganska lite, men sen så upptäckte jag att det bara var positivt eftersom det blev en så bra gemenskap mellan alla, det var guld värt!

 

Skulle du rekommendera elever som väljer gymnasie att välja Vasagymnasiet?

Ja, det skulle jag absolut göra! Jag vet att det finns de som vill plugga någon annanstans för att komma bort och se något nytt, men den tiden kommer också. Jag värdesatte närheten när jag gick på gymnasiet, det var skönt att kunna cykla hem. Sen kan det ju naturligtvis vara så att den utbildning man vill gå inte finns här, då måste man ju söka sig till en annan skola, men kan man gå på Vasa så ska man definitivt göra det!

 

Vad tog du med dig från Vasagymnasiet?

Så mycket! Jag tar med mig erfarenheterna och minnena från de resor vi gjort till Stockholm, Tyskland och Frankrike. Jag trodde inte att jag då skulle lära mig så mycket som jag gjorde av resorna, men i efterhand ser jag att jag växte av dem. Jag tar också med mig den gemenskap vi hade i klassen, vi blev en otroligt tajt klass där vi kunde umgås allihop, det blev aldrig några grupperingar.

 

Vad tyckte du om lärarna och skolledningen?

Lärarna på Vasa var väldigt bra. De lyssnade alltid på oss elever, de övervägde alltid våra åsikter och de anpassade sig många gånger efter hur vi ville ha det. Rektor Per är mycket bra! Han kan namnen på alla elever, hur många rektorer kan det? Per ser till så att alla känner sig hemma på skolan och nästan varje morgon står han i entréhallen och säger hej. Han är med i verksamheten, nästan som en lärare, och han lyssnar alltid på eleverna. Skolan lever och utvecklas hela tiden tack vare honom!

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: 18 april 2017

Välkommen till Vasagymnasiet

Vasagymnasiet - mot framtiden

  • Behöriga och engagerade lärare
  • Nära samarbete mellan elever, lärare och skolledning
  • En modern och väletablerad gymnasieskola med bra teknisk utrustning och fräscha lokaler
  • Studieresor i Sverige och utomlands
  • Nära samarbete med näringslivet
  • Internationella samarbeten


Vasagymnasiet, Arboga kommun | Box 26, 732 21 Arboga | Telefon expedition 0589-873 15 |
Besöksadress: Skolgatan 4 | e-post: exp.vasa@arboga.se |