Fritidsbanken

Fritidsbanken är som ett bibliotek, fast med fritids- och sportutrustning. Man lånar saker i ett par veckor när man behöver och lämnar sen tillbaka dem igen.

Vill du prova på en aktivetet som du inte gjort förut? Till exempel innebandy, innan du köper en egen innebandyklubba. Eller vill du åka skridskor på allmänhetens åkning, men har inga egna skridskor? Får du och dina kompisar lust att spela badminton ute på gräsmattan? Fritidsbanken är som ett bibliotek fast för sport- och fritidsutrustning. Där kan alla låna prylar gratis under två veckor. Det är en möjlighet för alla Arbogabor att testa olika fritidsaktiviteter. Utrustningen som lånas ut har skänkts av allmänheten.

Det ska uppmuntra till spontanidrott och fritidsaktiviteter

Syftet med Fritidsbanken är att uppmuntra människor till spontanaktiviteter och samtidigt bidra till en mer hållbar miljö genom att ta till vara på prylar som andra kan ha nytta av.

Lämna saker du inte använder till Fritidsbanken

Har du hela fritidsprylar liggandes i ditt förråd eller garage och inte använder dem kan du lämna dem till Fritidsbanken. Det kan till exempel vara en rockring, fotboll, innebandyklubba eller badmintonracket, styltor och krocketspel.

Kontakta Fritidsbanken

För att nå personal på Fritidsbanken kan du ringa 076-516 42 32.

Öppettider

Tisdagar 12.30-16.00
Torsdag 12.30-16.00


Fritidsbanken finns på Ahllöfsgatan 5 i Arboga och Arboga kommun är huvudman för verksamheten.

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: