Vi använder kakor (cookies) på vår webbplats. Genom att surfa vidare accepterar du dessa. Läs mer om de kakor vi använder på arboga.se

Museer

Arboga Museum

Arboga museum

Museet ligger mitt i Arboga stadskärna i det praktfulla Örströmska huset på Nygatan 37. 

Huset är byggt 1846 och är ett återskapat grosshandlarhem som inrymmer bland annat fotoarkiv, bibliotek, tidningslägg, museibutik och lokaler för tillfälliga utställningar. I museet visas även silver- och tennsamlingar gjorda av berömda Arbogamästare.

 

Öppettider:

Tisdag, onsdag och torsdag 13.00-16.00. Lördag 11.00-14.00.

För besök övrig tid och mer information, kontakta Arboga museum, telefon: 0589-142 10.
Arboga Museums webbplats

 

Bryggerimuseum

Bryggerimuseet

Museet på Skandiagatan är Sveriges enda bevarade träbryggeri, numera inhyst i Arboga Bryggeris gamla kornbod. Där kan man se alla de apparater och redskap som förr användes vid öltillverkning. I museet finns även en fotoutställning, och ett rikt bryggeribibliotek.

För mer information kontakta Arboga Museum, telefon: 0589 142 10.

Bryggerimuseets webbplats.


Robotmuseum

Arboga robotmuseum

Detta unika museum, som ligger på Glasbrukargatan 1, visar robot och teknikhistoria från 1940-talet och framåt. Museet innehåller bland annat ett 25-tal olika robottyper från armé, marin och flyg. Dessutom finns det en flygsimulator J35 Draken, stridsledningssystem "STRIL 60" och ett bibliotek för forskning inom robotområdet.


Museet är öppet för gruppvisning även andra tider, kontakta Arboga Robotmuseum, telefon: 0589 104 99 eller 0736 24 03 03.

Robotmuseets webbplats


Jädersbruks museum

 

Utställningar av ångmaskiner, motorer och gamla lantbruks-maskiner. Studera bilder och texter som berättar om brukets historia. Ströva i kulturlandskapet längs ån och se fornlämningen och rester av smedjorna. Eller ta en fika och bara sitt och njut.

Museet verkar för att bevara aktiviteter och miljö kring det anrika bruket, vilka ska spegla utvecklingen århundrade för århundrade.

Museet drivs av föreningen Jädersbruksvänner. Föreningens syfte är att visa intresserade hur en levande bruksmiljö kan ha sett ut förr i tiden.

Jädersbruk ligger 4 kilometer väster om Arboga invid länsväg 249.

 

Öppettider: 

Söndagar kl 13-17 under juni-augusti

Entré 40kr (barn under 15 gratis)


Kontakta Jädersbruksvänner för mer information samt bokningar på övriga tider.

Läs mer på Jädersbruksvänners webbplats

Hjälmaredocka

Besökscentrum Hjälmare Kanal

I den gamla magasinsbyggnaden vid Hjälmare docka finns ett nyinrett besökscentrum med en permanent utställning. Där berättas historien kring Hjälmare kanal och dockan med interaktiva modeller, ritningar, kartor och bildspel. Här kan man också lära sig mer om naturen och djurlivet i området och om kanalens kulturella betydelse.

Öppet sommartid.

 

Abrahamsgården

Abramsgården, Medåkers Hembygdsmuseum

Varför inte göra en utflykt till vackra Abramsgården! Huvudbyggnaden har två våningar och är möblerad med typiska föremål från bygden. I trädgården finns "mormorsblommor" samt en nyanlagd kryddgård.

Abramsgården ligger 9 km norr om Arboga och 1 km väster om Medåkers kyrka.

Öppet sommartid.

Kontaktperson: Gerd Köld 070-6222063


Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad:

Kontakt och öppettider

Telefon: 0589-870 00
E-post: arboga.kommun@arboga.se

Arboga kommun
Box 45
732 21 Arboga
Besöksadress: Smedjegatan 5

Organisationsnummer 212000-2122

Öppettider och telefonnummer