Vi använder kakor (cookies) på vår webbplats. Genom att surfa vidare accepterar du dessa. Läs mer om de kakor vi använder på arboga.se

Camping i Hällarna

Ungefär 15 kilometer söder om Arboga finns Hällarnas camping, en vacker och naturskön camping med utsikt över Hjälmaren och nära till fin badplats. Campingen hyrs ut av Arboga kommun. 

Campingen ligger vackert på en udde med Hjälmaren på båda sidor. Det är en naturcamping med härlig frihetskänsla och fin badplats med sandstrand intill.

Var rädda om varandra

Tänk på att följa Folkhälsomyndighetens råd om vad som gäller för att minska smittspridningen av coronaviruset, covid-19.

  • Tvätta händerna ofta med tvål och vatten
  • Håll avstånd till varandra
  • Besök inte campingen om du har symtom på covid-19
  • Ta personligt ansvar för att inte sprida smittan vidare


Vägbeskrivning till Hällarnas camping

Adress: Ålhammarsvägen 2. Från Arboga åker du en knapp mil söderut mot Västermo och följer skyltning mot Herrfallet in på en mindre väg. Efter ett par kilometer svänger du av till höger mot Hällarna och följer skyltningen till Hällarna. De sista två kilometrarna är det grusväg.

GPS, koordinater till Hällarnas camping

59°16'26.5"N 15°51'29.1"E
59.274024, 15.858090

Hällarnas camping har mest säsongsplatser

Det finns fyra platser för tillfälliga ställplatser, resten är säsongsplatser. Totalt finns det 32 platser på campingen.
Campingen har ingen reception. Plats måste bokas i förväg.

Så här bokar du säsongsplats på Hällarnas camping

För att boka en plats för säsongen kontaktar du Arboga kommun, Fritids- och kulturförvaltningen. Du kan boka en säsongsplats på sommaren och vintern, med eller utan el. På vintern kan du boka en uppställningsplats. Då har du inte tillgång till el.

Kontakta Fritids- och kulturförvaltningen på telefon 0589-871 56 eller e-post bokning@arboga.se.

Säsongstider för campingen

Sommarsäsong: 1 maj till 30 september.  
Vintersäsong: 1 oktober till 30 april.

Så här bokar du korttidsplats på Hällarnas camping

Det finns fyra tillfälliga platser med el.
Vill du ha en plats för några dagar på campingen kontaktar du Hällarnas Husvagnsförening. De ger dig information och priser.

Du kan stå i kö till campingplats på Hällarna

Är det fullt på säsongscampingen kan du ställa dig i kö och vänta tills det blir en plats ledig. Du kontaktar Fritids- och kulturförvaltningen för att ställa dig i kö eller skickar in en ansökan via ett formulär här på webben.

Taxa för hyra av Hällarnas camping

Servicehus för hygien, matlagning, disk och tvätt

På Hällarnas camping finns ett servicehus där du kan laga mat, diska och tvätta. Där finns även latrintömning, toaletter och tvätt- och duschmöjligheter. Till dusch, spis, tvättmaskin och tumlare används polletter i form av gamla enkronor som finns på plats. Intill servicehuset finns även soptunnor för den som campar.

Var kan jag köpa mat i närheten av campingen?

Närmaste större matbutik finns i Arboga. Ett litet minilivs finns på den närliggande campingen, Herrfallet, omkring fem kilometer från Hällarna. Man svänger av till höger mot Ekeberg istället för Arboga, två kilometer från campingen.

Städning och underhåll sköts av förening

Hällarnas husvagnsförening sköter städning och mindre underhåll på campingen. Föreningen har även hand om polletterna som används i servicehuset, samt uthyrning av korttidsplatser under sommarsäsongen.

Fin badplats nära campingen

Omkring 200 meter från campingen finns en fin sandstrand med klipphällar, grillplats, omklädningsrum och vattentoalett.

Karta över Hällarnas camping

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: