Vi använder kakor (cookies) på vår webbplats. Genom att surfa vidare accepterar du dessa. Läs mer om de kakor vi använder på arboga.se
Bild på Fredsskulpturparken, Arboga

Guidning i Fredsskulpturparken

I det vackra Jädersbruksområdet har en unik fredsskulpturpark skapats. Parken består av 17 stora fredsskulpturer som tillverkats av utrangerat krigsmaterial

Följ med på en guidning i denna unika skulpturpark. Du får veta mer om bakgrunden till det konstprojekt som genomfördes i Arboga under fyra veckor sommaren 2012. Du får veta mer om konstnärerna som deltog och bakgrunden till skulpturerna.


Tid: Ca 1 timma

Pris: 920 kr per grupp
Bokning: Mekens Vänner 0730-87 47 64


Konstverken skapades på plats i Arboga av 15 svenska och internationella konstnärer sommaren 2012. Initiativtagare till projektet var den svenska skulptören Richard Brixel. Projektet som gick under namnet Peace monuments of war material fick stor uppmärksamhet då konstnärer från Europa, USA och Kina möttes i Arboga under tre veckor sommaren 2012 och resultatet är denna Fredskulturpark.

Under 2020 har den nya skulpturparken skapats. Där visas de 17 skulpturerna. Parken är öppen för allmänheten och det är fri entré.

Skulpturerna ägs av den idella kulturföreningen Mekens Vänner. Föreningen verkar för att utveckla och arrangera aktiviteter som har en anknytning till fred. De vill skapa ett centrum som värnar om familjen och freden. Sedan 2016 genomförs årligen en fredskonsert i Arboga. Där sker samverkan med föreningar, organisationer och företag.

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: