Vi använder kakor (cookies) på vår webbplats. Genom att surfa vidare accepterar du dessa. Läs mer om de kakor vi använder på arboga.se

Ekbacksbadet är coronaanpassat

Bassäng med grönska och vattenrutchbana

Vi ser fram emot en hösttermin tillsammans med er på Ekbacksbadet!

Flera åtgärder har gjorts för att göra badet tryggt och säkert för att minska smittspridningen av coronaviruset på Ekbacksbadet.

Vi följer noggrant händelseutvecklingen kring coronaviruset samt de instruktioner och riktlinjer som Regionens smittskyddsläkare, Folkhälsomyndigheten och andra ansvariga myndigheter ger.

Åtgärder för att minska smittspridning

Badet har anpassat sig efter Folkhälsomyndighetens rekommendationer för att minska spridningen av coronaviruset. Personalen har jobbat med åtgärder för att kunna ta emot badgäster på ett tryggt och säkert sätt.

Det här är exempel på åtgärder

 • Information uppsatt på entrédörrar, i omklädningsrum och runt om på badet.
 • Vartannat skåp är låst i omklädningsrummen så det inte blir för trångt.
 • I cafeterian säljs godis och fikabröd i färdiga förpackningar för att minska smittspridningen.
 • Antalet deltagare på badets vattengympagrupper i undervisningsbassängen har minskats till 14 personer för att begränsa smittspridningen.
 • Blir det många gäster samtidigt kan vi stänga entrén till badet av säkerhetsskäl innan det blir för trångt.

Vad kan du som badgäst göra?

Vi alla måste hjälpas åt för att minska smittspridningen. Som gäst måste du själv göra en riskbedömning så det känns säkert för dig och din familj.

 • Känner du dig sjuk ska du stanna hemma, oavsett vad det beror på.
 • Var noga med att hålla ordentligt avstånd till andra besökare.
  Som gäst måste du själv göra en riskbedömning så det känns säkert för dig och din familj.
 • Tänk på att vara noga med att tvätta dina händer.
 • Hjälp oss i vår arbetsmiljö och betala gärna med kort eller swish i den mån du kan. I ordinarie entré går det även bra med kontanter.
 • Kom i god tid om du ska vara med på våra aktiviteter och har en tid att passa för att undvika trängsel i omklädningsrum och dusch.
 • Håll dig uppdaterad om rekommendationer och direktiv från myndigheterna.

Fakta om virus

Virus kan inte föröka sig i bassängvatten. De kan endast föröka sig i celler, till exempel i människor eller djur. Infektionsförmågan avtar snabbt i bassängbadvatten genom att virus dör av desinfektionsmedel eller späds ut. Virus smittar huvudsakligen direkt från person till person i samband med bassängbad. Därför är bassängbad inte mer förknippade med virussmitta än andra miljöer där många människor vistas. Virus ingår inte heller i en rutinmässig kontroll. Det kan möjligtvis bli aktuellt i speciella fall, till exempel för att spåra en smittkälla.

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: