Information om städservice

Städservice är en av serviceinsatserna inom Hemtjänsten.
Städningen omfattar bostadsytor om högst två rum och kök. Biståndet avgör vilken städ du har rätt till. Har bostaden fler än två rum avgör du själv från gång till gång vilka rum som ska ingå i städningen. Det kommer två personal hem till dig som städar i 30 minuter vilket innebär en totaltid på 1 timme.

 

Städ utförs inte på lördag, söndag eller helgdag. Infaller ordinarie städning på en helgdag så erbjuds du en ny tid. Räknar du med att vara borta eller av annan orsak inte önskar planerad städning, vill vi att du snarast meddelar detta på telefon 0589-87148.


Städning sker endast om du är hemma eller ber någon annan att vara i din lägenhet under tiden städningen sker.

Vi städar:

Kök:

Vi torkar diskbänk, spis, fria ytor på arbetsbänkar, dörrar på kyl/frys, fläckar på skåpluckor, lysknappar och dörrkarmar om det är smutsigt.

Golven dammsugs och torkas. Har du en stor matta under köksbordet så dammsuger vi den på plats och golvytan torkas runt mattan.

Sovrum/vardagsrum/hall:

Vi flyttar inte på möbler vid städning. Golven dammsugs och torkas. Stora mattor dammsugs på plats och golvytan torkas runt mattan. Mindre mattor kan hängas ut på vädring om du har en balkong. Vi dammar endast fria ytor med dammvippa.

Toalett/Badrum:

Vi torkar handfat, wc-stol, badkar eller dusch, kakel, spegel, dörrhandtag samt golv.

Vi garanterar:

Kan städningen inte utföras på tid enligt schema så kommer detta att meddelas dig via brev eller telefon.

 

All personal har tystnadsplikt.

 

Tjänsten utförs av Hemservice som är en del i Arbetsmarknadsverksamheten.

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: