Familjerådgivning

Familjerådgivningen är en lagstadgad kommunal verksamhet som vänder sig till vuxna med problem och konflikter i par- och familjerelationer. Det är önskvärt att de som har problem i sitt parförhållande kommer tillsammans.

Du kan få hjälp med

Familjerådgivningen erbjuder hjälp genom samtal under kortare eller längre tid och har som uppgift att erbjuda relationsbehandling vid samlevnadskonflikter och kriser i par-och familjerelationer samt att förmedla kunskap och ge information om samlevnad och nära relationer.

 

Verksamheten bygger på frivillighet och familjerådgivarna har absolut tystnadsplikt. Vi för inga journaler. Du kan vara anonym om du vill. Samtalen är avgiftsfria.

Målsättning

Familjerådgivningens mål är att hjälpa paren att formulera mål för parsamtalen och att därefter nå de gemensamt uttryckta målen. Ofta innebär det att hjälpa båda i paret att upptäcka sig själva, att formulera, lyssna och se varandra och sina gemensamma problem på ett tydligare sätt. Samtalen syftar till att ge ökad medvetenhet om valmöjligheterna och mera välfungerande levnadsmönster.

Kontakt

Vill man vara säker på att få tala personligen med en familjerådgivare så är det telefontid onsdagar klockan 9.00-10.00, övrig tid svarar vi om vi kan. Det går också bra att lämna meddelande på vår telefonsvarare så ringer vi upp.

 

Familjerådgivningen i Arboga hör administrativt till Familjerådgivningen KAK.

 

Även Svenska Kyrkan i Arboga har familjerådgivning. Tid bokar du på telefonnummer 0589-884 22.

Tipsa en kompis

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: 07 augusti 2017

Kontakt och öppettider

Telefon: 0589-870 00
E-post: arboga.kommun@arboga.se

Arboga kommun
Box 45
732 21 Arboga
Besöksadress: Smedjegatan 5

Organisationsnummer 212000-2122

Öppettider och telefonnummer