Publicerad 2016-12-01

OS-medaljör gästade årets sista morgonsoffa

Göran Dahlén (Näringslivschef Arboga kommun) och Tina Viitala Joelsson (Arboga i Centrum) hälsade alla välkomna och presenterade morgonens värd, Nordea AB.

Morgonens värd – Nordea AB

Marie Sundholm, kontorschef för Nordea i Köping, jobbar med den privata sidan i verksamhetsområdet Köping-Arboga-Kungsör. Nordea tar hand om hela affären, så som sparande, lån, försäkringar med mera. Nordea har öppet dygnet runt med hjälp av webb, telefon och chatt.

 

Susanne Helin, kontorschef för Nordea Västmanland, jobbar med företagssidan. Susanne jobbar med små- och mellanstora företag och hjälper till med hela paketet, företag kan ha väldigt olika behov där Nordea gärna är med och stöttar. Behöver du hjälp att starta upp ett företag, förvärva, expandera eller låna, Nordea finns där med rådgivning och praktisk hjälp.

Lokala nyheter

Morgonsoffans programledare Julia Rosqvist läste upp de lokala nyheterna


  • Stadskällaren har massor av julbord bokade men det finns ett par sittningar kvar om det är så att ni inte hunnit boka än, skynda skynda!
  • Jessika på Arbetsförmedlingen uppmanar till samarbete med Arbogas företag.

Morgonens gäster


  • Maria Hellström – Länsförsäkringar Fastighetsförmedling

Maria berättade om projektet Åbrinken som Wernerarkitekter AB bygger, Den 1 november togs det första spadtaget för den nya stadsdelen i Arboga. Det blir 16 lägenheter, varav 14 är bokade, dessutom bygger man sex stycken enplans-parhus med möjlighet att bygga på en våning, samt en friliggande villa. Efterfrågan är stor i Arboga och drygt hälften av de bokade lägenheterna är personer som kommer utifrån. Är du intresserad av de nya boendena på Åbrinken, kontakta Maria på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling som sitter på Kapellgatan 11 i Arboga.


  • Håkan Bergström – Laggargården

Håkan berättade om ny- och ombyggnationen på Västerlånggatan, Laggargården. Håkan Bergström och Per Hamrelius hade länge irriterat sig på en byggnad som stod och nära på förföll och tog då saken i egna händer för att snygga till kvarteret på Västerlånggatan, som är så viktigt för Arboga. Resultatet blev sju stycken lägenheter som redan är bebodda. Lägenheterna blev fulltecknade redan åtta månader innan inflyttningsdatum. De flesta som flyttat in är Arbogabor som sålt sina villor.


  • Carin Bastås och Robert Wibom – Sturestaden Fastighets AB

Carin och Robert berättade om nybyggnationen vid Ljungdahlsbacken. Det blir 28 stycken hyresrätter och man har redan ett nittiotal intresseanmälningar. Huset blir det första rökfria hus i Arboga. Lägenheterna är fördelade på två fyror med takterrass och resten av lägenheterna är tvåor och treor, alla med stora fina balkonger. Inom kort finns en 3D-film på hemsidan, www.sturestaden.se, välkommen att kika på bygget där eller prata med Sturestaden för att få visning och mer information. Det finns även en busskur vid området där man kan läsa mer och följa  byggnationen.


  • Emil Andersson – OS-medaljör

Med stolthet presenterades Emil Andersson, OS-medaljör från Arboga. Emil kammade, tillsammans med sin lagkamrat Linus, hem silvermedaljen i lagpingis i Paralympics i Rio efter att ha slagit ut stornationen Kina i semifinal. Emil och Linus är nominerade till årets lag på idrottsgalan i Stockholm som går av stapeln den 16 januari, då sitter vi bänkade framför TV’n och håller tummarna!

Morgonens reklampauser


  • Tina Viitala Joelsson – Arboga i Centrum

Tina påminde alla om att det är dags att beställa presentkort som årets
julklapp till företagen. Givetvis är även privatpersoner välkomna att handla presentkort, då finns de att köpa på Turistbyrån och hos Anns ost. Tina tipsar också om årets Gammeldags Julmarknad den 10-11 december.


  • Peter Thelin - Arboga GK

Peter berättade om den nya inomhushallen där det finns möjlighet till
företagsevenemang, femkamp och annat kul. Dessutom är det toppen för vinterträningen! Missa inte att prova golfsimulatorn i vinter.


  • Arbetsförmedlingen, SISUS

Sara och Sanna från SISUS (Särskild introduktion och uppföljningsstöd) berättade kort om verksamheten och välkomnar alla företag att kontakta dem för vidare information. Via SISUS får man, både som arbetsgivare och anställd, långvarigt stöd med anställningen i upp till två år.


  • Lina Gill – Dinners

Lina tipsade om Dinners som mötesplats med fina konferenslokaler, hotellrum och restaurang. Restaurangen har dessutom alldeles nyligen fått ett ansiktslyft, välkommen in och kika! Lina påminner också privatpersoner att man har after work måndag-fredag och tipsar om cateringmöjligheter.

Tipsa en kompis

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: 17 januari 2017

Kontakt och öppettider

Telefon: 0589-870 00
E-post: arboga.kommun@arboga.se

Arboga kommun
Box 45
732 21 Arboga
Besöksadress: Smedjegatan 5

Organisationsnummer 212000-2122

Öppettider och telefonnummer