Publicerad

Så totalrenoveras relaxen på Ekbacksbadet – ännu trivsammare och tryggare

Bild på den tidigare bubbelpoolen på relaxavdelningen. Sedan några veckor tillbaka finns en ny på plats. I januari fortsätter arbetet med att lägga nytt golv. Hela avdelningen beräknas vara klar i början på mars.

Renoveringen av relaxen på Ekbacksbadet har pågått under hösten och vintern och omfattar flera olika moment såsom byte av golvbrunnar, duschar och ytskikt. Under vecka nio 2023 planeras avdelningen att öppnas igen.

När planerat underhåll av bubbelpolen och vattenledningar på Ekbacksbadet skulle genomföras upptäcktes läckage och samtliga golvbrunnar behövde därför bytas ut.

– I ett senare skede upptäcktes det också läckage på täckskiktet i lokalen. Därför togs beslut att totalrenovera även duschrum och bastu, både på herr- och damavdelningen. Även flera avloppsrör var i dåligt skick och behövde bytas ut, säger Vesa Matikainen, fastighetschef på Kommunfastigheter i Arboga.

Ny bubbelpool och nytt rum

En ny bubbelpool har nu installerats och under januari kommer ett nytt golv att läggas på den flytspackling som är genomförd sedan tidigare. Vissa delar av lokalen har även fått en ny utformning.

Till exempel så har en vägg i den tidigare solariedelen rivits med syfte att skapa ett helt nytt relax- och fikarum. I rummet kommer ett stort fönster med utsikt över bassänghallen att sättas in. Den nya utformningen innebär också att det framöver kommer att finnas en gemensam bastu och dusch, i stället för två separata.


–Totalrenoveringen tillsammans med de här förändringarna hoppas vi ska ge en ännu bättre upplevelse för besökarna, en trivsammare och tryggare miljö helt enkelt, säger Maria Jonsson, chef på Ekbacksbadet.

Då planerar relaxen att öppnas

Efter att golvet monterats klart återstår bland annat arbete med fuktspärr och kakel på väggar. Nya duscharmaturer och ny belysning ska installeras och arbetet beräknas vara helt klart till sportlovet vecka nio.


– Många av våra besökare längtar tills att vi kan öppna relaxen igen och eftersom renoveringen pågår under en längre tid vill vi tacka för visat tålamod. Nu återstår det bara några moment till och vi ser verkligen fram emot att få välkomna alla till nya och fräscha lokaler i början på mars, säger Maria Jonsson.

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: