Publicerad

Gör en tur till Kungsör och se Arboga – ny del på Miniature Kingdom

En ny gestaltning har sett dagens ljus i modellvärlden Miniature Kingdom i Kungsör. Den 12 december invigdes Arboga, i Kungsör.

Anläggningen som består av miniatyrmodeller är idag 170 kvadratmeter stor och sträcker sig från Lapporten i norr ner till Mälardalen med Stockholm, Västerås, Kungsör och Arboga i söder i skala 1:87. Det finns även fristående modeller av Eskilstuna och Köping. Föreningen har lagt 700 meter räls hittills och har fler än 3000 människofigurer med att antal kändisar. Sedan öppningen i januari 2017 har Miniature Kingdom haft mer än 60 000 besökare.


– Det är verkligen inspirerande att se resultatet av ett noggrant utfört arbete. Modellbyggarna har gjort en gedigen insats i att gestalta områden såsom Hjälmare docka, säger kommunstyrelsens ordförande Jonna Lindman.


– Det är kul att Arbogas fina och unika miljöer får ta plats i ett av Västra Mälardalens starkaste och mest uppskattade resmål, det skapar ännu mer stolthet för vår bygd och vår ort, säger Ulf Johansson, turismutvecklare i Arboga kommun.

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: