Publicerad

Så fortsätter arbetet med Arbogas nya grundskola – detaljplanen antagen

Arboga kommuns satsning på en ny grundskola fortsätter och efter att detaljplanen har antagits av kommunstyrelsen går arbetet in i en ny fas.

Det var under tisdagen den 8 november som kommunstyrelsen antog förslaget om detaljplan för fastigheten Ärlan 12. I slutet av november äger planen laga kraft och parallellt pågår planeringen med att anlägga en ny grundskola på platsen.


– Det här är en av de största satsningarna i Arboga under modern tid så det känns både kul och inspirerande att vi nu har tagit nästa steg i processen, säger kommundirektör Anders Neuman.


– Vi utformar nu en helt ny grundskola som ska uppfylla både dagens och framtida krav på goda undervisningsmiljöer för våra elever. Att satsa på Arboga kommuns elever är att satsa på framtiden, säger skolchef Ulrika Hansson.

Projekteringsarbete fortsätter

Projektering är ett förberedelsearbete inför byggnation, det handlar bland annat om att ta fram ritningar och att skapa instruktioner till olika entreprenörer som ska vara delaktiga i arbetet.


– Vi arbetar på intensivt och ser verkligen fram emot att få skapa en ny grundskola för Arbogas elever och pedagoger, säger Magnus Andersson, vd för Arboga kommunalteknik AB.

 

Anläggningsarbete och förberedelser inför byggnation av den nya grundskolan planeras att inledas under våren 2023.

Mer information

Ta del av detaljplanen här:

Pågående program och detaljplaner - Arboga kommun


Läs tidigare nyheter om grundskolan här:

Nu börjar arbetet med en helt ny grundskola i Arboga - Arboga kommun


Arboga kommun satsar över 635 miljoner på grund- och förskolan - Arboga kommun

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: