Publicerad

Sturehallen öppnas delvis igen

Exempelbild

Efter en skadegörelse i våras har Sturehallen varit stängd för all verksamhet. Under vecka 46 öppnar markplanet och skolor och föreningar kan börja använda hallen igen.

Sturehallen används av både skolor och föreningar och är en av de anläggningar i Arboga kommun som bokas mest frekvent. Sedan skadegörelsen i hallen i våras har många verksamheter behövt flytta på sig och både skolor och föreningar har tvingats ställa om.

 

− Det har påverkat både föreningslivet och skolan på ett väldigt tydligt sätt. Många föreningar har dragit ner på antalet aktiviteter och grupper har fått slås ihop. Skolan har fått ha gymnastiklektioner utomhus och försöka samsas i andra hallar under den här perioden, säger Måns von Stedingk, föreningskonsulent på fritids- och kulturförvaltningen, Arboga kommun.

Hallen öppnas 14 november

Fastighetsägaren, Kommunfastigheter i Arboga AB, har prioriterat att få klart omklädningsrummen och idrottshallsgolvet på markplan där den största delen av verksamheten bedrivs.

Nu kan hallen åter öppnas måndagen den 14:e november, alltså vecka 46.

− Vi har legat på för att få till golvet och omklädningsrummen så snabbt som möjligt, så det känns jätteskönt att vi nu kan öppna upp igen vecka 46, säger Vesa Matikainen, fastighetschef på Kommunfastigheter i Arboga AB.

 

Under de närmaste veckorna kommer de sista delarna av golvet att läggas, golvet ska också målas och städning och slutbesiktning ska göras. Sedan kan alla kliva på idrottshallsgolvet igen.

 

I lokalen i källaren pågår fortfarande återställning och där kommer tyvärr inte verksamheten kunna släppas in ännu. Planen är att källaren ska vara färdig till årsskiftet och då är hela hallen åtgärdad efter skadegörelsen.

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: