Publicerad

Arboga kommuns företagsklimat rankas som tredje bäst i länet

Arboga kommun rankas trea i Västmanland när Svenskt Näringsliv presenterar sin kommunrankning för 2022.

Rankingen bygger på ett sammanvägt betyg där 32 000 företagare ger sin bild av Sveriges 290 kommuner. Ett antal parametrar inom näringslivsklimatet såsom kommunernas service och effektivitet mäts. Arboga kommun ligger i år på plats 152 och har därmed sjunkit nio platser i rankingen sedan 2021.

 

− Jag vill verkligen tacka alla företagare i Arboga kommun som har tagit sig tid att svara på enkäter. De hjälper oss att utvecklas, eftersom vi med hjälp av svaren kan orientera oss i hur vi kan skapa ett ännu bättre företagsklimat, säger Samuel Strömgren, näringslivschef på Arboga kommun.

 

Han fortsätter.

 

− Arboga har väldigt fina förutsättningar att bli en kommun med bra tillväxt framöver och det vore fantastiskt roligt om företag i regionen, vi tjänstepersoner och politiken tillsammans med alla invånare kunde få välkomna nya verksamheter till kommunen samtidigt som vi fortsätter stärka alla befintliga.

 

Två kommuner i närområdet, Kungsör och Hallstahammar, placerar sig i topp på kommunrankingen i Västmanland.

 

Läs mer om Svenskt Näringslivs kommunrankning 2022 på Foretagsklimat.se

 

Arboga kommun fick under våren2022 högt betyg i SKRs undersökning, nöjd kundindex. Läs mer här: Arboga kommun får rekordhögt betyg för service till näringslivet - Arboga kommun

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: