Publicerad

Nybyholmsskolans elever övade demokrati och arrangerade skolval

Exempelbild

På Nybyholmsskolan har eleverna under hösten arbetat med valet och fått lära sig mer om röstningssystem, retorik och diskuterat olika sakfrågor. Resultatet av eleverna egna skolval kommer nu att omsättas i praktiken, där det vinnande partiets politik och förslag ska genomföras.

En klass som arbetat mycket med valet är klass 5F. De har tillsammans i små grupper skapat partier där de bestämt partinamn, logga, sakfrågor samt hur deras valaffisch skulle se ut. Det arbetades även med retorik och hur man ska hålla ett tal för att talet ska bli så intressant som möjligt.

 

– Efter ett intensiv period avslutades hela arbetsområdet med att de fyra partierna gick ut i alla skolans klasser och höll tal, för att kunna få så många röster som möjligt till Skolvalet 2022, säger Daniella Järpenberg, klassens lärare.

 

Stort engagemang

På valdagen fick skolans samtliga elever och personal rösta fram en vinnare.

 

– Hela Nybyholmsskolans elever och personal blev väldigt engagerade och involverade i skolvalet 2022. Den positiva stämningen på skolan skapar bra möjlighet till samarbete och en tvåvägskommunikation där eleverna är mottagare för varandras skolarbeten, säger Ros-Marie Sjöström, Rektor på Nybyholmsskolan.

Hon fortsätter;

– Nu när vinnaren korats ska vi under läsåret utföra de aktiviteter som valets vinnare, Respektpartie, haft som sakfrågor. Det handlar bland annat om mer arbete med faddrarna, att ha en fest tillsammans för hela skolan samt att alla ska visa respekt för varandra.

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: