Publicerad

Arboga kommun stödjer det ukrainska folket och självständigheten

Exempelbild

Arboga kommun uppmärksammar Ukrainas självständighetsdag och markerar mot den ryska militära invasionen. Från och med självständighetsdagen den 24 augusti och veckan ut klär Arboga kommun sin webbplats arboga.se i Ukrainas färger.

Sveriges kommuner och regioner, har mottagit ett brev från den ukrainska ambassadören i Sverige där han ber svenska kommuner och regioner att på olika sätt uppmärksamma den ukrainska självständighetsdagen den 24 augusti.


– Ukrainas folk genomlider en svår och omfattande attack på deras land. För att visa vårt stöd så klär vi vår främsta kommunikationskanal i Ukrainas färger. Det är en mycket enkel gest men samtidigt en viktig signal som når många av våra invånare och besökare, säger Jonna Lindman, kommunstyrelsens ordförande (M).

Många människor från Ukraina i Arboga

Ambassadören förmedlar även sin tacksamhet för det engagemang och stöd som Sveriges kommuner och regioner på olika sätt ger Ukraina i kampen mot den ryska militära invasionen.


– Många ukrainska familjer befinner sig i Arboga och bor i lägenheter som kommunen hyr. Vi har tagit emot skolbarn och kommunicerar med de som kommer från Ukraina för att skapa kännedom om kommunens olika verksamheter. Det är självklart att Arboga kommun gör insatser för de som flyr från kriget, säger kommundirektör Anders Neuman.

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: