Publicerad

Största stadsvandringen någonsin genomförd i Arboga

Exempelbild

Några av guiderna och värdarna som genomförde guidningen för Arbogas lärare

Det var under medeltidadagarna som ca 200 personer från Arbogas lärarkår deltog i en historisk stadsvandring i stadskärnan. Sju guider uppklädda i historiska kläder tog emot gruppen som delades upp i mindre grupper.

­­‑De flesta grupper som kommer är max 50 personer. Då brukar vi använda oss av två guider för att alla ska se och höra bra. Det här var något helt annorlunda och det krävdes mer planering och förberedelser. Arbogas fem ordinarie guider fick förstärkas med ytterligare ett par kunniga personer. Vi hade även värdar på plats som såg till att allt fungerade. Vi är stolta över vår historia så det känns jätteroligt att få berätta om den för en grupp på 200 personer. Det var den största enskilda guidningen någonsin i Arboga, säger Ulf Johansson, turismutvecklare i Arboga kommun. 


Stor efterfrågan på guidningar i Mälardalen

Efter pandemin har intresset från seniorföreningar främst från Mälardalen varit stort för att komma till Arboga under våren och försommaren. Många som kommer vill veta mer om Arbogas historia och se vår historiska stadskärna. Flera besöker även museer eller och andra sevärdheter samt stannar för fika och lunch. 

­­

Vi erbjuder guidningar för grupper under hela året.
Vill du veta mer se länk nedan

 

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: