Publicerad

Följ med på en aktiv sommarlovsdag

Exempelbild

Onsdagen den 3 augusti kommer nyutbildade unga ledare att anordna aktiviteter för sommarlovslediga barn. Evenemanget kommer att utgå från Vasahallen och det finns möjlighet att vara inomhus vid dåligt väder. Ledarna kommer finnas på plats mellan klockan 10.00 och 15.00, ingen anmälan krävs och allt deltagande är gratis.

Under våren har Arboga kommun, i samarbete med RF/SISU Västmanland, utbildat flera unga ledare. Sex ungdomar påbörjade utbildningen och fick lära sig om hur aktiviteter planeras, genomförs och utvärderas. Även värdskap och förmågan att se alla deltagare var saker som ungdomarna fick med sig från tillfällena.

 

Utomhus eller i Vasahallen

För att omsätta sina nya kunskaper i praktiken kommer nu aktivitetsdagen att anordnas vid Vasahallen. Om vädret tillåter kommer aktiviteterna genomföras på Krugen, mellan Vasahallen och Vasagymnasiet. Om vädret är dåligt genomförs evenemanget i Vasahallen.

 

Alla aktiviteter är gratis

Aktiviteterna riktar sig främst till de som är upp till 12 år men alla är välkomna. Ingen anmälan krävs och alla aktiviteter är gratis.

 

- Vi hoppas att många sommarlovslediga barn vill ta chansen till en rolig dag där de får röra på sig lite extra. Vi vill hälsa alla varmt välkomna till en kul och fartfylld aktivitetsdag, säger Måns Von Stedingk, föreningskonsulent på Arboga kommun.

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: