Publicerad

Arboga kommun får statsbidrag på 14 miljoner kronor efter satsning på vård och omsorg

Arboga kommun har ökat antalet sjuksköterskor och minskat andelen timanställda inom vård och omsorg. För det får nu kommunen ta del av Socialstyrelsens statsbidrag. Totalt får Arboga 14 miljoner kronor.

– De kommer nu att användas för att fortsätta stärka vår verksamhet, säger Ingela Iversen, chef för socialförvaltningen.

Nu betalar Socialstyrelsen ut statsbidrag till kommuner som ökat antalet sjuksköterskor i särskilda boenden och minskat andelen timanställda i äldreomsorgen – totalt tre miljarder kronor. Bakgrunden till de två statsbidragen, som betalas ut på uppdrag av regeringen, är att covid-19-pandemin satt fokus på att den medicinska kompetensen och att personalkontinuiteten behöver öka i äldreomsorgen.

Under juni månad fattade Socialstyrelsen beslut om vilka av de kommuner som anmält sitt intresse för medlen som har kvalificerat sig för att få del av dem. Arboga fick 12 miljoner för att ha minskat andelen timanställningar och ytterligare 2 miljoner för att verksamheten ökat antalet sjuksköterskor

 

– Att vi får ta del av de här pengarna är ett tydligt kvitto på att vi har genomfört rätt åtgärder och satsningar i våra verksamheter. Vi får komma ihåg att detta är en engångssumma och vi kommer titta noga så att vi använder pengarna på förnuftigt sätt även framåt. Framför allt kommer vi kika på kompetenshöjande insatser men vi kommer även satsa på att erbjuda fler medarbetare heltidsanställning inom projektet heltidsresan, säger Ingela Iversen.

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: