Publicerad

Första tomten vid etableringsområdet Sätra Nordväst har sålts

created by dji camera

Bilförsäljningsföretaget StreetCars blir det första företaget som skriver kontrakt för köp av tomt vid det nya etableringsområdet Sätra Nordväst, en del av handelsplats Arboga Sätra.

Markbearbetning har pågått sedan våren 2021 och Totalt finns det 13 tomter i olika storlekar på området. Nu har företaget StreetCars skrivit köpekontrakt med Arboga kommun och ägarna planerar att komma i gång med byggnation under 2022/23.


– Etableringen i Sätra innebär att StreetCars flyttar sin huvudverksamhet som är köp, försäljning och förmedling av bilar till en fastighet som tillåter verksamheten att växa. Vi vill hälsa dem varmt välkomna till handelsplats Arboga Sätra och önskar dem lycka till, säger Samuel Strömgren, näringslivschef i Arboga kommun.


–Vi är glada att StreetCars flyttar till vårt nya etableringsområde och det är glädjande att vi genom bra samarbete och dialog kan hitta vägen framåt med ett lokalt företag som vill utveckla sin verksamhet, säger Ricardo Dojorti, samhällbyggnadschef i Arboga kommun.


– Platsen för vår etablering i Handelsplats Arboga Sätra är verkligen vårt drömläge som kan ge StreetCars ett fantastiskt skyltfönster vid E18. Det ger oss möjlighet att expandera med en bilhall som blir ett besöksmål i regionen och även en mindre däckservice på plats. För oss är det en stor satsning som vi går in i, säger Alexander Hammarberg, en av ägarna.

Vill du också etablera?

Är du intresserad av att etablera ditt företag vid handelsplats Arboga Sätra? På vår samlingssida för området hittar du mer information. www.arboga.se/satra


Fakta handelsplats Arboga Sätra

  • Arboga Sätra är en växande handelsplats belägen i direkt anslutning till E18/E20, cirka 3 km norr om Arboga tätort.
  • Området består av fyra delområden. Det nordöstra delområdet är nästan färdigbyggt med bland annat ett flertal restauranger, handelslokaler och bensinstationer.
  • För att möta behovet och möjliggöra nyetableringar erbjuder Arboga kommun nya tomter inom det nordvästra delområdet. Delområde Arboga Sätra Nordväst är cirka 120 000 kvm stort och ligger direkt norr om E18/E20.

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: