Publicerad

Band klipptes och såldes när grundsärskolan invigdes

Exempelbild

Eleverna Hanna, Melissa, Hamza och Aiman, rektor Katrin Sjöström och skolchef Ulrika Hansson höll tal och klippte bandet.

Större utrymme och bättre anpassade lokaler gynnar grundsärskolans verksamhet. Under vårterminen har skolans 40 elever flyttat in i Engelbrektskolans tidigare lokaler. Vid invigningen klippte elever tillsammans med skolchef och rektor det blågula bandet.

Sedan 2020 har elevkullen på grundsärskolan nästan fördubblats och lokalerna på Gäddgårdsskolan blev för trånga. I februari 2022 togs därför beslut om att verksamheten skulle flytta till Engelbrektskolans lokaler. I byggnaden finns stora lokaler som är väl anpassade till verksamheten.


På sportlovet samarbetade pedagogerna och vaktmästare med personal från AKTAB, AME samt kostenheten för att flytta verksamheten.


– När eleverna var tillbaka efter sportlovet var flytten genomförd. Det var ett mycket gott samarbete mellan alla, säger Katrin Sjöström, rektor för Grundskolan


Under tisdagen den 26 april invigdes lokalerna. Katrin Sjöström och skolchef Ulrika Hansson invigningstalade innan de fick hjälp av flera elever att klippa bandet.


– Invigningen arrangerar vi för att tacka dem som har hjälpt till så att flytten gått så bra. Samtidigt gör vi det för alla elever ska få en chans att fira och visa upp nya skolan tillsammans med sina vårdnadshavare, säger Katrin Sjöström.


– Det har skett ett jättefint arbete inför, under och efter flytten. Här har vi goda förutsättningarna för att bedriva en kvalitativ verksamhet, säger skolchef Ulrika Hansson.

Invigningsbild

En present delades ut till eleverna i samband med invigningen; 5000 kr till uteleksaker från barn- och utbildningsförvaltningen och barn- och utbildningsnämnden.

Nöjda elever

Hanna i årskurs fem var en av eleverna som hjälpte till med bandklippningen. Hon är nöjd med sin nya skola.


– Den är bra för här är det inte lika trångt och vi har fått stora klassrum. Dessutom har jag fått två nya kompisar sedan vi kom hit, säger Hanna.

Även eleven Hamza i årskurs sex trivs i de nya lokalerna.


–Jag tycker skolan är bra. Speciellt gymnastiksalen, idrotten blir mycket roligare, säger han.


Under invigningen passade eleverna på att sälja egentillverkade armband, till förmån för det krigsdrabbade Ukraina.

Invigningsbild

Eleverna har tillverkat egna armband för att stödja dem som drabbats av kriget i Ukraina.

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: