Publicerad

Pro bjöd in fritidsgården till unikt samarbete

Exempelbild

Tolv ungdomar från Arboga deltog i ett nytt åldersöverskridande samarbete med PRO. Under fritidsgårdens Gluggens senaste onsdagsaktivitet lärde pensionärerna ut både mattcurling och inomhusboule.

Onsdagen den 27 april genomfördes fritidsgården Gluggen onsdagsaktivitet i Folkets Park. PRO hade bjudit in ungdomarna för att testa mattcurling och inomhusboule.

Det är första gången som en pensionärsförening samarbetar med fritidsgården för att skapa aktivitet och möten över generationsgränserna.

— Vi har provat andra aktiviteter ihop med andra föreningar tidigare men det här är första gången vi gör något ihop med PRO, det är jättekul säger Sebastian Grönqvist fritidsledare på Gluggen.

Möjligheter till nya intressen

 

Onsdagsaktiviteterna startade innan pandemin för att göra något extra för besökarna på Gluggen. Genom samverkan med olika föreningar får ungdomarna möjlighet att testa något som de kanske inte visste fanns i Arboga. Detta kan leda till ett nytt fritidsintresse och en aktiv fritid för ungdomarna.

På grund av restriktionerna under de senaste två åren har det inte varit möjligt att genomföra så många föreningsbesök, men nu är planen att komma igång med fler träffar igen.

 

—Många föreningar har haft det tufft under pandemin, onsdagsaktiviteterna kan fungera som en bra rekryteringsform för föreningarna samtidigt som det visar på det breda utbudet som finns i Arboga. I det här fallet ökar det också tryggheten då äldre och yngre får träffas och göra något roligt tillsammans, säger Måns von Stedingk, föreningskonsulent.

 

Vill din förening vara med och anordna en onsdagsaktivitet? Kontakta Måns von Stedingk på mans.vonstedingk@arboga.se

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: