Publicerad

Arboga kommun prisas för god service till företagen

Exempelbild

Samhällsbyggnadschef Ricardo Dojorti är nöjd med arbetet och lyfter medarbetarnas insatser för ge företagen bästa möjliga service. Foto: Stockholm business alliance.

I årets undersökning om hur nöjda företagen är med Arboga kommuns service så placerar sig Arboga extra högt inom området markupplåtelser. Nu har kommunens arbete uppmärksammats av Stockholm Business Alliance.

Samhällsbyggnadschef Ricardo Dojorti var under torsdagen den 21 april på plats i Stockholms stadshus för att ta emot diplom. Priset delades ut av SBA, Stockholm Business Alliance, som är ett partnerskap mellan 54 olika kommuner. Bland medlemskommunerna så placerar sig Arboga kommun på en förstaplats när det kommer till hur ärenden om markupplåtelser hanteras. I hela landet hamnar Arboga kommun på en andraplats, strax efter Boden. Ärenden inom markupplåtelse kan till exempel vara tillstånd för byggställningar, containrar och försäljning.


– Det här priset är till alla våra medarbetare som varje dag arbetar för att ge kommuninvånarna och företagen bästa möjliga service. Att vi hamnar i Sverigetoppen när det kommer till markupplåtelser är såklart jättekul, säger Ricardo Dojorti.


– Det är glädjande att Arboga kommun får så bra betyg i undersökningen. Det är ett bevis på att våra olika förvaltningar, förbund och bolag utför och utvärderar sitt arbete på bästa sätt för att möta behoven hos näringslivet, säger tf kommundirektör Anders Neuman.


Läs mer om undersökningen i vår tidigare nyhet:

Arboga kommun får rekordhögt betyg för service till näringslivet

Fakta om SBA

Stockholm Business Alliance (SBA) är ett partnerskap mellan 54 kommuner i åtta län. Partnerskapets syfte är att attrahera utländska investeringar till regionen, att marknadsföra regionen internationellt och att förbättra näringslivsservicen vid kommun.

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: