Publicerad

Ny organisation för att stärka sysselsättningen har invigts

Exempelbild

Linda Salenmo blir chef för det nya verksamhetsområdet arbete och vuxenutbildning. Under invigningen den 4 april höll hon tal.

Arboga kommun har från 1 april ett nytt verksamhetsområde, arbete och vuxenutbildning. Syftet med den nya organisationen är bland annat att få fler människor i sysselsättning och att bidra med efterfrågad kompetens till den lokala arbetsmarknaden. Under måndagen den 4 april invigdes den nya verksamheten.

Det var i januari som Arbogas kommunfullmäktige beslutade att enheten för försörjningsstöd, arbetsmarknadsverksamheten och vuxenutbildningen på Högskolecentrum ska samorganiseras. Syftet är att bli effektivare i att få människor i sysselsättning.


–Tillsammans kan våra enheter göra en bättre planering kring varje individ och öka chanserna för personen att komma i arbete eller få möjlighet att utbilda sig. Inom arbete och vuxenutbildning kommer vi kunna hjälpa till med olika stöd såsom praktikplatser, arbetsträning och skuldrådgivning, säger Linda Salenmo, chef för den nya verksamheten.


– Genom samorganisationen hoppas vi förkorta tiden som människor behöver hjälp med ekonomiskt bistånd. Tillsammans kommer vi att kunna nyttja kommunens resurser bättre, säger Ingela Iversen, chef på socialförvaltningen i Arboga.

Exempelbild

Jonna Lindman

Kommer att gynna samarbete

På plats vid invigningen var kommunstyrelsens ordförande Jonna Lindman (M).


– Med den här förändringen kan vi utöka samarbetet med privata näringslivet och bidra med kompetens till den lokala arbetsmarknaden, säger Jonna Lindman.


Även socialnämndens ordförande Marie-Louise Söderström (C) deltog i invigningen.


– Jag ser verkligen fram emot de nya samarbetsmöjligheterna som uppstår när vi nu skapar det nya verksamhetsområdet. Det kommer bli en spännande och utvecklande resa, säger Marie-Louise Söderström.


Läs mer om den nya organisationen här:

Arboga kommun växlar upp sitt stöd för arbete och vuxenutbildning

Invigning av nytt verksamhetsområde

Verksamhetschef Linda Salenmo, socialnämndens ordförande Marie-Louise Söderström och socialchef Ingela Iversen.

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: