Publicerad

Ledarutbildning för unga i Arboga

Exempelbild

Arboga kommun satsar på att utbilda tio stycken unga ledare som under sommarlovet ska genomföra aktiviteter för andra ungdomar.

Under två kvällar i maj kommer tio gymnasieungdomar från Arboga att erbjudas möjligheten att få en kostnadsfri ledarutbildning från RF/SISU Västmanland. Efter genomförd utbildning kommer ungdomarna att få planera, genomföra och utvärdera en sommarlovsaktivitet för andra barn och ungdomar under sommarlovet.

Viktigt med aktiviteter

Tidigare år har Socialstyrelsen fördelat medel till kommunerna för att skapa avgiftsfria sommarlovsaktiviteter för barn och unga i kommunen. I år har det ännu inte kommit några sådana pengar så detta är ett sätt att säkra upp aktiviteter under sommaren.

 

- Vi har en förvaltningsövergripande grupp som arbetar med frågor kopplade till förebyggande ungdomsarbete i Arboga. Det är i den gruppen som det här initiativet har tagits fram, berättar Måns von Stedingk, föreningskonsulent på Fritids- och kulturförvaltningen.

 

Under pandemin har många ungdomar tvingats avstå sina fritidsaktiviteter i perioder och föreningslivet flaggar för att det kan vara svårt att få tillbaka full verksamhet.

 

- Genom att skapa aktiviteter och även utbilda unga ledare hoppas vi att vi ska nå synergieffekter. Många föreningar har meddelat att ledarfrågan är svår att lösa och aktiviteterna har gått ner under pandemin. På det här sättet hoppas vi kunna öka aktiviteterna och också kunna hitta ungdomar som på sikt kan få upp ögonen för vad det innebär att vara ledare, säger Måns von Stedingk.

 

Här hittar du information om hur anmälan går till och sista ansökningsdag. Unga ledare Pdf, 49.1 kB.

 

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: