Publicerad

Samuel Strömgren blir Arboga kommuns nya näringslivschef

Arboga kommun har rekryterat en ny näringslivschef. Den 1 juni tillträder Samuel Strömgren, 51 år, tjänsten som utlystes under vintern.

Samuel Strömgren kommer senast från Competence Sverige där han arbetat som projektledare med näringslivsfrågor. Han har även uppdrag inom Näringsdepartementet där han deltagit i regeringens samverkansprogram för kompetensförsörjning och livslångt lärande. Vid ett besök i Arboga svarade den blivande näringslivschefen på några snabba frågor.

Varför sökte du tjänsten?

– Jag har arbetat med näringslivsfrågor sedan 2010 och kände att detta är en utmaning som jag går i gång på och som jag tror passar mig. Jag har arbetat för privata bolag men då mycket tillsammans med det offentliga, både på lokal och nationell nivå.

Vad hoppas du kunna bidra med?

– Jag hoppas bidra till att nya arbetsmöjligheter skapas men även till att ge goda förutsättningar för de arbeten som redan finns, att behålla jobben helt enkelt. Jag vill även hjälpa till att ta vara på den potential som finns hos både stora och mindre företag.

Vad ser du för potential i Arboga?

– Arboga har ju ett fantastiskt strategiskt läge. Ju mer jag tänker på det desto bättre är det. Här befinner vi oss inte bara mellan tre stora städer, utan även mellan tre län. Det är en triangel och mitt i den ligger Arboga. Sedan har Arboga ett bra rykte, alla som jag pratar med är positiva.

Vad har du för tankar kring Arboga som besöksmål?

– Personligen älskar jag att komma till en ny ort som turist. Att få vara med att designa och skapa den upplevelsen ska bli spännande. Arboga som besöksmål har jättestor potential.


Kortfakta:

Ålder: 51

Familj: Fru Anneli och tre vuxna barn.

Bor: Västerås, sedan 2003.

Intressen: Idrott, främst lagsporter med boll och puck. (Brynäsare sedan uppväxten i Gävle) Matlagning samt kultur och konst.

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: