Publicerad

Dagvård på Strömsborg firar 25 år med nyrenoverade lokaler

Exempelbild

Under vecka 9 firade Triangeln, dagvård för personer med demensdiagnos, 25 år. Detta firades med prinsesstårta i nyrenoverade lokaler på Strömsborg.

På Triangeln arbetar Mari Fredriksson som silviasyster och Abida Dujsic som specialistundersköterska inom demens. Mari har arbetat på Triangeln sedan den öppnade. Mari berättar att man på många håll i Sverige la ner dagverksamheter, men här i Arboga såg man i stället behovet av att öppna en dagvård för personer med demensdiagnos. Vid starten var det ett team kopplat till Triangeln som bestod av undersköterskor, sjuksköterska och arbetsterapeut.


– Vi hade även nära samarbete med en biståndshandläggare.

Mari ser att demensvården har utvecklats under åren. Idag har vi ett mer personcentrerat arbetssätt genom att jobba med genomförandeplaner och levnadsberättelser. Vi har idag mer fokus på människan än på diagnosen.


Något som Mari och Abida lyfter som extra roligt med verksamheten är den anhörigutbildning som de haft under vintern. Det var sju deltagare som träffades vid sex tillfällen. Den var mycket uppskattad och de har personer i kö för att få delta i nästa utbildning som kommer att hållas i vår.


Det Mari och Abida önskar för framtiden är att yngre med demensdiagnos ska få kontakt med dem. De ser även fram emot att återigen få ha fester tillsammans med gästerna och deras anhöriga.

På frågan om vad det bästa med jobbet är svarar båda direkt:


– Vi får så mycket tillbaka! Att se gästernas glädje och ta del av deras tacksamhet är fantastiskt.


Tårta

I över 25 år har verksamheten med Triangeln funnits i Arboga. Det firades med tårta för gästerna och personal.

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: