Publicerad

Stödsamtal till personer som dricker för mycket alkohol

Stödsamtal

Nu kan personer som dricker för mycket alkohol få stödsamtal.

Nu erbjuder individ- och familjeomsorgen stödsamtal till personer som dricker för mycket alkohol. Alla som är över 21 år och bor i Arboga kommun kan vända sig direkt till socialtjänstens öppenvård för att få hjälp med att komma ur sitt missbruk.

När det blir enklare att boka stödsamtal blir socialtjänsten också mer tillgänglig för dem som behöver mest stöd ­­– men som kanske har svårast att ta kontakt.


– Det blir mycket lättare att få hjälp nu eftersom man inte behöver något biståndsbeslut eller någon remiss för att boka samtalen. Man ringer direkt till socialtjänstens öppenvårdsmottagning och bokar en tid. Man kan också lämna ett meddelande och bli uppringd, berättar Louise Asplund som är teamledare på individ- och familjeomsorgen.


Varje person kan få mellan fem och tio individuella stödsamtal. Om man behöver mer hjälp, för att komma ur missbruket, så kan man ansöka om det och få ett biståndsbeslut om mer stöd.


– Vi kommer att använda oss av strukturerade samtalsmetoder eftersom vi tror att det ger ett stabilare resultat av behandlingen, och vi hoppas förstås att fler kommer att söka hjälp hos oss nu, säger Louise Asplund.

Boka stödsamtal

Boka stödsamtal på socialtjänstens öppenvård för vuxna.

Telefonnummer: 0589-870 14

Måndagar: 13.00–15.00.

Torsdagar: 10.00–12.00.

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: