Publicerad

Kampanj om våld i nära relation

Exempelbild

Är det någon som gör dig illa? Att bli slagen, kontrollerad eller kränkt är aldrig ett uttryck för kärlek. Mellan den 15 november och 15 december pågår kampanjen Tillsammans mot våld. Kampanjen riktar sig till våldsutsatta och våldsutövare samt anhöriga.

Våldsutsatta ska kunna få stöd, oavsett var i landet de bor. Covid-19-pandemin medförde flera begränsningar i sociala kontakter och möjligheter att träffa yrkespersoner. Därför är det extra viktigt nu att så många som möjligt - både de som jobbar i hela landet och de som jobbar lokalt - sprider informationen om stöd och hjälp på så många platser som möjligt.


– Det är viktigt att alla som är utsatta för våld nås av information och stöd, inte minst nu när smittspridningen och isoleringen åter ökar. Därför är denna satsning viktig för att stärka arbetet mot våld i nära relationer och hedersrelaterat våld och förtryck i hela landet, säger Mikael Thörn, utredare på Jämställdhetsmyndigheten.

Blir du utsatt? Du är inte ensam.

Både du som är utsatt och du som utövar våld kan få hjälp. Ring socialtjänstens mottagning för vuxna på tel. 0589-872 02 (på kvällar och helger ring socialjouren på tel. 021-392066). Du kan också ringa Kvinnofridslinjens nationella stödtelefon 020-50 50 50. Vid akut situation ring 112.


Kampanjen Tillsammans mot våld är en del av Jämställdhetsmyndighetens samarbete med länsstyrelserna, Arbetsförmedlingen, Migrationsverket, Försäkringskassan och Socialstyrelsen. Syftet är att uppmärksamma och stärka arbetet mot våld i nära relationer.


Läs mer om kampanjen på Jämställdhetsmyndighetens webbplats.

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: