Publicerad

Turistbyrån utvecklar och lägger om arbetet

Exempelbild

Foto på Kapellbron: Bengt Almgren

Arboga turistbyrå satsar på mer digital turistinformation, informationspunkter på välbesökta turistmål och sommaröppet under högsäsong. Året runt kommer turistbyrån att ha telefon- och mejlservice och ta emot bokade besök.

Tobias Gillberg

Arboga turistbyrå ställer om arbetet och bakgrunden till förändringen är flera.

- I dag söker många information på internet och våra digitala kanaler blir allt viktigare för att locka besökare till Arboga. För att möta gästernas behov kommer vi att satsa mer på att utveckla informationen på webben och i andra digitala kanaler, säger Tobias Gillberg, näringslivschef i Arboga kommun.

Turistbyrån – öppet under högsäsong

För att anpassa verksamheten utifrån förändrade resurser kommer den fysiska turistbyrån att ha öppet under sommarens högsäsong, från att tidigare ha haft öppet alla säsonger.


- Många turistbyråer i landet väljer att stänga helt. Vi har valt en annan lösning och kommer att ha öppet under sommaren när flest turister besöker Arboga. Vi har öppet året-runt för bokade besök och har alltid telefon- och e-postservice, säger Tobias Gillberg.

Turistinformation på populära besöksmål

Tobias berättar att de satsar på att turistinformationen ska finnas lättillgänglig på populära platser som många besöker. På olika besöksmål i kommunen finns därför Info-points. Det är företag som erbjuder lite enklare turistservice till besökarna.


I dag finns också digitala informationsskyltar utplacerade på olika platser i kommunen. De är används för att berätta om olika besöksmål och evenemang. För den som önskar pappersbroschyrer finns de tillgängliga på Info-points och under högsäsong eller för bokade besök på turistbyrån.

Många smultronställen i Arboga

Ulf Johansson

- Vi arbetar hela tiden för att locka fler besökare till Arboga och tittar på hur vi kan utveckla det arbetet, säger Ulf Johansson, turismutvecklare i Arboga kommun.


Han fortsätter;


- Arboga med sin unika medeltida stadskärna är ett fantastiskt besöksmål. Vi har allt från stora evenemang såsom Medeltidsdagarna till vackra och historiska platser. Vårt vattennära läge och vackra natur erbjuder många smultronställen, säger Ulf Johansson.

Samverkan med företag och föreningar

- Samverkan mellan oss, företagen och föreningar är centralt i arbetet med att locka fler turister till Arboga. Det är något vi arbetar med och får möjlighet lägga mer tid på nu. Det handlar om att på olika sätt stötta företagen och föreningarna i deras arbete, säger Tobias Gillberg.

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: