Vi använder kakor (cookies) på vår webbplats. Genom att surfa vidare accepterar du dessa. Läs mer om de kakor vi använder på arboga.se

Publicerad

Dags för Arboga Medeltidsdagar

Exempelbild

Medeltidsdagarna i Arboga är tillbaka. Den 11-15 augusti kan du känna historiens vingslag då Arboga förvandlas till en medeltida stad. Under dagarna finns det mycket att göra för både stora och små. Flera anpassningar har gjorts för att evenemanget ska genomföras på ett tryggt och säkert sätt för alla besökare.

För den 32 gången anordnas Medeltidsdagarna efter att förra året ha fått ställas in på grund av coronapandemin.- Medeltidsdagarna är en uppskattad tradition i Arboga och vi är väldigt glada att kunna hålla den här viktiga traditionen vid liv. Vi har gjort olika coronaanpassaningar så att evenemanget kan genomföras på ett tryggt och säkert sätt, säger Peter Weiderud, ordförande i Arboga Medeltidsföreningen som anordnar Medeltidsdagarna.

Arboga - en medeltida stad med en spännande historia

Under festligheterna kan besökare njuta av allt från en medeltidainspirerad marknad till riddarspel, historiska föreläsningar, roliga aktiviteter för barn, konserter och dramatiserade stadsvandringar. Många besökare passar också på att klä upp sig i kläder inspirerade från medeltiden.


- Arboga är en medeltida stad med en spännande historia. Det är också en väldigt passande plats för att uppleva medeltiden i nutid. Därför är det glädjande att Medeltidsdagarna nu är tillbaka. Ett stort fokus har givetvis varit att göra anpassningar utifrån coronaläget, säger Ulf Johansson, turismutvecklare i Arboga kommun.

Anpassningar för ett tryggt och säkert evenemang

För att minska risken för trängsel har flera ändringar gjorts. Bland annat behöver besökare förboka platser till olika evenemang, även till flera som är gratis. Antal deltagare till olika uppträdanden har begränsats och aktiviteter har flyttats till Bergmansparken där ett maximalt antal personer får vistas samtidigt.

Medeltida marknad, riddarspel och historiska föreläsningar

Under festligheterna händer det mycket i Arboga. De publikdragande Riddarspelen är tillbaka med olika riddarshower. Den som vill besöka en medeltida marknad ska bege sig till Ahllöfsparken och i Kyrkparken finns Hantverksbyn. Under dagarna hålls såväl historiska föreläsningar som dramatiserade stadsvandringar och i Trefaldighetskyrkan framförs flera konserter.

Barnens medeltid och högtidligt öppnande i Bergmansparken

De traditionella barnaktiviteterna som gycklarskola, barnteater, armborstskytte, ponnyridning, ansiktsmålning och mycket annat kommer att äga rum i Bergmanparken. Det blir också ett högtidligt öppnande med en fri konsert i parken.


- Medeltidsdagarna är ett populärt evenemang bland Arbogaborna och många tillresta besökare återkommer år från år. Här finns något för alla, säger Ulf Johansson.

Bli volontär under Medeltidsdagarna

”Det finns ett stort lokalt engagemang kring Medeltidsdagarna – Arboga Medeltid, föreningar, näringslivet, Arbogaborna, kyrkan, organisationer, volontärer och kommunen arbetar på olika sätt för att det ska bli ett så bra evenemang som möjlig.


Den som vill vara volontär under evenemanget kan kontakta Arboga Medeltidsförening på e-post: info@arbogamedeltid.se

Mer information

Här kan du läsa mer om Medeltidsdagarna och ta del av programmet: www.arbogamedeltid.se

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad:

Kontakt och öppettider

Telefon: 0589-870 00
E-post: arboga.kommun@arboga.se

Arboga kommun
Box 45
732 21 Arboga
Besöksadress: Smedjegatan 5

Organisationsnummer 212000-2122

Öppettider och telefonnummer