Publicerad

Gratis bad på Ekbacksbadet för barn och unga

Exempelbild

Det populära inslaget med gratis badarmband på Ekbacksbadets utebad för barn och unga återkommer även i sommar. Från och med den 15 juni har alla barn och unga i Arboga i åldrarna 6 till 15 år möjlighet att bada gratis på utebadet tre dagar i veckan.

En av verksamheterna som har fått hålla stängt på grund av restriktioner kopplade till covid-19 är Ekbacksbadet. I och med de lättade restriktionerna i början av juni kunde utebadet öppnas den 7 juni och det populära inslaget med badarmband återkommer även i år.

Så coronaanpassas Ekbacksbadet

För att skapa en så säker miljö som möjligt har anpassningar gjorts för att minska risken för trängsel på badet. Bland annat håller bassängen inomhus stängt och kiosken har flyttats för att ingen ska behöva stå i kö inomhus.

 

- Vi är jätteglada att kunna öppna upp nu och vi ser verkligen att badet har varit saknat, säger Maria Jonsson, enhetschef på Ekbacksbadet.

Gratis badarmband- uppskattat bland barn och unga

Ett populärt inslag i sommarlovsprogrammet är sommarlovsarmbanden som under flera år har kunnat erbjudas till barn och unga i Arboga kommun. Även i år kan de barn och unga som är mellan 6 och 15 år bada gratis tisdagar, onsdagar och torsdagar mellan klockan 10.00 och 18.00 fram till och med den 12 augusti.


- Det är ett väldigt uppskattat inslag i sommarlovsprogrammet, under förra året var det 1 376 besök av ungdomar med badarmband, säger Måns von Stedingk, föreningskonsulent på fritids- och kulturförvaltningen

.

Badarmbanden har delats ut i skolorna till de elever som är i rätt ålder. De barn och unga som är folkbokförda i Arboga kommun men går i skolan på annan ort kan hämta ett badarmband på Rådhuset, Smedjegatan 5 i Arboga. Då krävs dock att vårdnadshavare finns med vid uthämtningstillfället, det samma gäller om ett band har gått sönder och ett nytt behöver hämtas ut.


- Det finns ett begränsat antal band så det är viktigt att låta banden sitta kvar på armen så att det kan användas hela sommaren, annars finns risken att de tar slut och då är det tyvärr så, säger Måns von Stedingk.


Vill du se vilka andra aktiviteter som genomförs under sommaren hittar du sommarlovsprogrammet här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: