Publicerad

Arbetet med Gropgården invigdes med spadtag

Exempelbild

Arboga kommunaltekniks vd Magnus Andersson, Sturestadens vd Håkan Larsson och kommunstyrelsens ordförande Jonna Lindman medverkade vid ceremonin.

Under fredagen den 28 maj togs det första officiella spadtaget för Gropgården inför inbjudna gäster. På platsen i centrala Arboga kommer det nu att byggas 40 nya lägenheter.

Under fredagen den 28 maj det första officiella spadtaget för Gropgården inför inbjudna gäster från bland annat Arboga kommun. Kommunstyrelsens ordförande Jonna Lindman (M) deltog i ceremonin.

 

– Det känns riktigt roligt att det nu byggs 40 moderna hyresrätter i Arboga. Allt från ett rum till fyra rum och kök. Bostäder som vi är i behov av för Arbogas utveckling, säger Jonna Lindman.

Gynnar inflyttning och utveckling

Sturestadens Vd Håkan Larsson menar att byggnationen av Gropgården är viktig för både utveckling och inflyttning.

 

– Vi ökar möjligheterna för Arbogas utveckling när vi kan bygga centrala lägenheter med närhet till resecentrum. Vi tror att Gropgården kan locka till sig både Arbogabor som vill bo i centrum samt inflyttade som till exempel kan arbetspendla mellan Arboga, Örebro, Eskilstuna och Västerås, säger han.

Svanenmärkt boende

Håkan Larsson berättar även att byggnationen är utformad på ett miljövänligt sätt.

 

– Gropgården helt rätt i tiden miljömässigt. Husen byggs med korslimmat trä och utrustas med solceller. Det innebär att lägenheterna kommer att certifieras med Svanenmärkning, säger han.

 

På Sturestadens webbplats kan du läsa mer om projektet på deras samlingssida om Gropgården:

Gropgården - Sturestadens Fastighets AB

 

Här kan du även ta del av fler bilder och text om förra veckans ceremoni:

Första spadtaget för Gropgården - Sturestadens Fastighets AB

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: