Publicerad

Följ med på en digital rundtur på Åspegeln

Vill du se hur det ser ut på Arboga kommuns nya vård- och omsorgboende? Här är en film där du får följa med på en digital rundtur på Åspegeln. Vi visar dig runt i lokalerna och berättar mer om boendet. Välkommen!

Åspegeln, som öppnade i mars i år, ligger nära Arbogaån och strax utanför Arbogas stadskärna. Det är ett demensboende i två våningar med 80 lägenheter.


I filmen berättar medarbetare mer om Åspegeln och du får en digital rundtur på boendet. Se lägenheterna, de boendes gemensamma lokaler för avkoppling och aktivitet och följ med till de fina innergårdarna.


- Åspegeln är modernt boende i en hemtrevlig och trygg miljö. Här kan de äldre få flera olika former av stöd och hjälp. Vi vill bidra till en ökad livskvalitet, gemenskap och meningsfull vardag, säger Cecilia von Alten som är vård- och omsorgschef i Arboga kommun.


Från början planerades att hålla öppet hus på boendet, men med anledning av coronapandemin har det inte varit möjligt. Därför bjuder kommunen in till en digital rundtur där vi visar lokalerna, utemiljön och berättar mer om verksamheten.


- Det är väldigt roligt att Arboga har fått ett nytt vård- och omsorgsboende. Här gör våra medarbetare ett fantastiskt och viktigt arbete för våra äldre varje dag, säger Monika Bergman, enhetschef på Åspegeln.

Läs reportaget om invigningen av Åspegeln

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: