Publicerad

Nya ställplatser i Arboga

Exempelbild

Lagom till sommaren öppnas det nya ställplatser i i Lungers hamn och på Jädersbruk.

Vid Lungers hamn har Lungers Båtklubb skapat 5-6 nya ställplatser.

- Vi planerar öppning av ställplatserna den 20 maj säger Tomas Andersson som är en av de ansvariga i Lungers båtklubb.

- Även om allt inte hunnit bli riktigt klart kommer det att vara möjligt och vi räknar med att öppna för säsongen då. Det kommer att finnas plats för 5-6 bilar.
El, dusch och toalett och tömningsstation finns på platsen, säger Tomas.

Även gästhamnen på platsen har utökats med ett stort antal nya båtplatser och en 90 meter lång gästbrygga.

De två badplatserna har redan tidigare lockat många besökare till platsen.

- Nu räknar vi med att det bli ett besöksmål på riktigt för gästande husbilar och båtar. Det här är jätteroligt och ett viktigt steg för att utveckla landsbygden i vårt område, avslutar Tomas.

Jädersbruksområdet

Fler besökare kommer till Jädersbruksområdet


Vid Jädersbruk museum har det iordningställts två nya ställplatser för husbilar. Det är föreningen Jädersbruksvänner som nu erbjuder besökare med husbilar möjligheten att övernatta. Det finns tillgång till soptunnor och färskvatten på platsen.


- Det kommer allt fler besökare till området och jag tycker att det är en otroligt fin plats att besöka, säger Jan Larsson i föreningen Jädersbruks vänner.

-Kultur, historia och fin miljö i en skön avslappad blandning. Arbogaån ramar in det hela och gör platsen nästan magisk på sommarkvällarna avslutar Jan.

 

På platsen kan man med hjälp av skyltar och information (appen Storyspot) ta del av platsens spännande historia. Man kan ströva i kulturlandskapet och se föreningens yttre utställningar.

 

Passa även på att besöka Fredsskulpturparken och Jädersbruks herrgård som också ligger i området. Vill du ta del av de inomhusutställningar som finns på Jädersbruks museum är du välkommen på tisdagskvällar och söndagseftermiddagar i sommar.

Ställplatser finns sen tidigare på flera platser

Sedan tidigare finns ställplatser vid Hjälmare docka, Arboga golfklubb och Bergmansparken i centrala Arboga. Vid Herrfallet finns camping för husbilar och husvagnar.

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: