Publicerad

Vaccinering mot covid-19 i Västmanland - nu inleds fjärde fasen.

Exempelbild

Region Västmanland informerar om att den fjärde fasen i vaccineringen mot covid-19 inleds från och med den 11 maj 2021. I Västmanland handlar det om drygt 105 000 personer. 

Nu inleds den fjärde fasen i vaccineringen mot covid-19. I Västmanland handlar det om drygt 105 000 personer.

I den fjärde fasen inkluderas personer som är 18 - 59 år och som inte prioriterats i de tidigare faserna.

 

I genomförandet av vaccinationer i fas 4 ska ålder fortsatt beaktas, det betyder att de äldsta erbjuds att boka sig först.

 

Vi ser att bokningarna av personer i fas 3 börjar avta, och vi vill att alla tillgängliga vaccinationstider bokas upp.

 

– Därför börjar vi med att öppna för de mellan 55-59 år utan riskfaktorer att boka sig, säger Jonas Ekström, överläkare och ansvarig för vaccineringen mot covid-19 i Västmanland.

Släpper på yngre grupper successivt

Personer som tillhör tidigare faser kan fortsätta att boka sig parallellt med att fas 4 inleds.

 

– Vaccintillgången varierar och därmed antalet bokningsbara tider per vecka. Vi kommer därför släppa på ytterligare åldersgrupper successivt så att trycket på bokningen inte blir allt för stort och det ska bli lättare att hitta en ledig tid, avslutar Jonas Ekström.

 

Bokning av vaccination görs i första hand via 1177.se. Den som saknar e-legitimation eller av andra skäl inte kan använda de digitala tjänsterna, kan ringa Vaccinationsbokningen på telefon 021-481 87 00 för att få hjälp att boka en tid.

 

Preliminär planering för öppning av bokningstider och åldersgrupp.

Vilka dagar per vecka bokningstiderna släpps för respektive åldersgrupp inom fasen kan justeras veckovis och med kort varsel, beroende på vaccintillgång och efterfrågan på tider.

Vecka 19 (20,336 personer)

  • 55 - 59 år, tisdag 11 maj
  • 50 - 54 år, onsdag 12 maj

 

Information om när ytterligare åldersgrupper succesivt släpps på för att boka tid för vaccineringen kommuniceras löpande.

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: