Publicerad

Tips på fina promenadslingor med enkel orientering

Arboga orienteringsklubb har tagit fram enkla banor för dig som vill prova på att orientera. Banorna är inte uppmärkta med kontroller på plats. Du behöver en karta för att hitta rätt.

Arboga orienteringsklubb har tagit fram en karta och banor för dig som vill prova på att komma ut i naturen på ett enkelt sätt med hjälp av en karta. De har märkt ut kontroller på kartan på platser som kan vara intressanta att besöka. Det finns ingen vanlig orienteringskontroll på platsen, utan platsen i sig är kontrollen som man kan titta på samtidigt som man tar en promenad. De går att använda både som orienteringsträning, en löprunda, en promenad eller för att se lite intressanta platser.

Tre olika längder på slingorna

Banorna är på 3, 5 och 10 kilometer och de startar vid Villagatsbadet i Arboga. Banorna sträcker sig längs med Ramstigens natur- och kulturstråk och norrut till Jädersbruk.


- Vi tycker det är viktigt att fler kommer ut och rör på sig. Förhoppningen är att man kanske inspireras att gå på sträckor där man inte gått tidigare, säger Lars-Åke Andersson i Arboga orienteringsklubb.


- Det här ger en bra möjlighet att på ett enkelt sätt prova på orientering. De tre banorna går på stigar och vägar hela tiden. Vi kommer att presentera fler banor under våren och i början av april kommer det populära Naturpasset tillbaka igen, fortsätter Lars Åke Andersson.

Kontakta Arboga orienteringsklubb om du vill veta mer

Vill du veta mer eller har frågor kring orientering och slingorna kontakta Arboga orienteringsklubb.

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: