Publicerad

5 tips att uppleva Arbogas vackra stadskärna i vinterskrud

Många tycker att det är som allra vackrast i stadskärnan under vintern. Ta en promenad längs promenadstråken vid Arbogån.

1. Promenera i Arboga mellan broarna, från 1 till 5 kilometer


Vackra ågårdar, historiska byggnader och Arbogaån som sällskap får du om du tar en promenad i stadskärnan. Arboga har många vackra broar. Du väljer själv längd på din promenad beroende på var du väljer att gå över ån.

Dessa broar kan du välja att gå över ån på:

  • Varvsbron
  • Herrgårdsbron
  • Kapellbron
  • Västerbron
  • Strömsnäsbron
  • Bron vid Höjen

Följer du ån längre uppströms passerar du Åkröken som så starkt förknippas med Arboga. Vyn över Västerbron är magnifik och den anses av många vara Arbogas vackraste bro. Forsätter du promenaden uppströms följer du Ramstigen en gång i tiden huvudvägen mot Örebro.


2. Hälsans stig, 5 kilometer


Är ett lättillgängligt och välskyltat promenadstråk där det är lätt att ta sig fram. Spåret går i en slinga som passerar genom stadskärnan.


3. Lös något av Arbogas promenadmysterier, cirka 2 kilometer


Trevligt lättsam aktivitet för hela familjen. Lös mysteriet med den försvunne Arboga riddaren eller mysteriet med den hemliga Arboga brygden.  

4. Promenera på Västerlånggatan och Storgatan


Västerlånggatan och Storgatan är två av Arbogas vackraste gator. Västerlånggatan är en av Sveriges äldsta gator och sägs vara den som beskrivs i ordspråket "gammal som gatan".

Den kantas av kulturmärkta ågårdar med trä och stenbebyggelse, och små vattengränder som förr både skulle ge folket tillgång till ån och förhindra bränder.

5. Fika på någon av Arbogas mysiga caféer och konditorier


Kliv in i värmen en stund. Känn atmosfären och njut av en fika. Här gillar vi att gå på café för dricka gott och ta det lugnt.


Att hålla avstånd och följa gällande rekommendationer är en självklarhet


Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: