Publicerad

Ekbacksbadet och idrottsanläggningar öppnar för verksamhet för barn och unga

Exempelbild

Arboga kommun öppnar från och med den 25 januari idrottsanläggningar för verksamhet som är riktad till barn och unga. Det sker i enlighet med den rekommendation som infördes av Folkhälsomyndigheten torsdagen den 21 januari.

Sedan regeringens rekommendation om att stänga all icke nödvändig verksamhet har idrottshallarna och Ekbacksbadet hållit stängt. Under torsdagen den 21 januari lättade regeringen och Folkhälsomyndigheten på restriktionerna. Verksamheterna som får öppnas omfattar barn och unga som är födda 2005 eller senare.

– Att vi kan sätta igång barnverksamheten känns jätteroligt, den är viktig för våra yngre besökare, säger Maria Jonsson, enhetschef på Ekbacksbadet.

I och med de lättade restriktionerna får verksamhet som riktar sig till barn och unga födda 2005 eller senare bedrivas i kommunala anläggningar så länge de kan bedrivas på ett smittsäkert sätt.

Kan starta verksamhet för barn och unga

Ekbacksbadet kommer att starta barnverksamheten från och med den 25 januari.

 

– Babysimmet, minifirren och simskolor är några av de verksamheter vi kommer att starta upp igen, säger Maria Jonsson.

 

Även idrottsföreningarna i kommunen kommer kunna starta upp sin barn- och ungdomsverksamhet från och med den 25 januari.

 

– De nya riktlinjerna har tagits emot väldigt positivt av föreningslivet, säger Måns von Stedingk, föreningskonsulent på Fritids- och kulturförvaltningen.

Öppnar med anpassningar

Föreningar i Arboga kommun kommer ha möjlighet att boka tider i hallar för deltagare som är födda 2005 eller senare.

 

– Det har funnits ett otroligt engagemang och kreativitet inom föreningslivet för att erbjuda verksamhet. De har kämpat och på och visat stort överseende när vi har tvingats att stänga. Därför är det verkligen roligt att vi kan öppna hallarna igen, säger Måns von Stedingk.

 

Återöppningen av Ekbacksbadet och hallarna anpassas för att kunna bedriva verksamheten på ett sätt som minskar risken för smitta. Bland annat kommer det bara vara möjligt för föreningar att boka tider i hallarna och schemat kommer att anpassas för att minska risken för trängsel.

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: