Publicerad

Arboga får flera nya yrkeshögskoleutbildningar inom teknik och vård och omsorg

Nu har Myndigheten för Yrkeshögskolan lämnat besked om vilka nya yrkeshögskoleutbildningar som landets YH-anordnare har beviljats med start hösten 2021. Vuxenutbildningen i Arboga blev tilldelad tre nya utbildningar och kommer tillsammans med tidigare års tilldelning att starta fem olika utbildningar.

- Vi är fantastiskt glada över det fortsatta förtroendet som Myndigheten för Yrkeshögskolan ger oss, säger biträdande rektor Carina Bolmefalk Edström. Det här är utbildningar till yrkesroller som är kraftigt efterfrågade på arbetsmarknaden och vi är väldigt stolta över dem. Det är extra roligt att vi startar systemingenjörsutbildningen som vi har tagit fram i samarbete med SAAB och Försvarsmakten i Arboga.


Vuxenutbildningen i Arboga kommer att erbjuda tre tekniska utbildningar; elkraftingenjör, underhållsingenjör och systemingenjör. Två utbildningar startar inom vård och omsorg; stödpedagog och specialistundersköterska inom demens.

Studenter får kompetens som efterfrågas av näringslivet

- Nu ser vi fram emot att få starta upp våra utbildningar till hösten och därmed ge studenterna kompetens som efterfrågas av näringslivet, säger Carina Bolmefalk Edström.


Totalt inkom 1482 ansökningar till Myndigheten för Yrkeshögskolan om att bedriva yrkeshögskoleutbildningar i landet. Myndigheten beviljade 484, varav 11 utbildningar i Västmanland och 3 i Arboga.


Viktiga datum för ansökan

Ansökan till höstens utbildningar öppnar den 1 februari. Sista ansökningsdag är den 23 maj och utbildningarna startar i augusti.

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: