Publicerad

Gymnasieelever erbjuds matlådor från skolkök

Exempelbild

Från måndagen den 11 januari erbjuds gymnasieelever som bor i Arboga kommun och har distansundervisning att hämta matlåda från Vasagymnasiets kök, Götlunda skola eller Bofinkens förskola i Medåker.

Texten uppdaterades den 22 januari. Från och med vecka fem lämnas inte några matlådor ut vid Stureskolans kök utan istället vid varumottagningen bakom Vasagymnasiets kök. Nytt är också att datum för hämtning av matlåda ska anges i beställningen.


I och med erbjudandet om matlåda från skolköken upphör möjligheten att hämta ut take-away-lunch från restauranger. Erbjudandet om matlådor från skolköken gäller tills vidare, så länge som distansundervisningen pågår.


Matlådorna kan beställas av samtliga gymnasieelever i kommunen som studerar på distans, även de elever som studerar i en annan kommun men bor i Arboga.

  • Gymnasielever som har distansundervisning hämtar ut sin varma matlåda vid varumottagningen bakom Vasagymnasiets kök klockan 11.30-13:00 dagen efter mejlad beställning. Observera att ingen utlämning sker via matsalen.
  • Gymnasielever som bor Medåker har möjlighet att hämta sin matlåda vid köket på Bofinkens förskola (ingång lastkajen), klockan 11.00-11.30.
  • Gymnasieelever som bor i Götlunda har möjlighet att hämta sin matlåda vid Götlundaskolans kök (ingång lastkajen) klockan 12.00-12.30. Observera att ingen utlämning sker via matsalen.
  • Gymnasieelever kan välja att hämta matlådor för upp till tre dagar på en gång. Då innehåller matlådorna troligtvis samma maträtt. Matlådor som inte äts direkt efter avhämtning ska snabbt kylas ner och förvaras i kylskåp. Skriv i e-postbeställningen om du vill hämta matlådor för flera dagar.

Så beställer du din matlåda

Skicka beställning via mejl till kostenheten@arboga.se senast klockan 14.00 dagen innan hämtning.

Beställningen ska innehålla:

  • För- och efternamn
  • Information om eventuella allergier,
  • Information om vegetarisk kost önskas
  • Vid vilket kök du önskar hämta matlådan
  • Datum för hämtning av matlådan


Glöm inte ta med legitimation när du hämtar ut din matlåda.

Tänk på att hålla avstånd vid avhämtningen och stanna hemma om du är sjuk. För att undvika trängsel ber vi dig att snarast lämna skolområdet när du har fått din matlåda.


Har du frågor om matlådorna kan du kontakta kostenheten per mejl kostenheten@arboga.se eller ringa kostchef Eva Edin på nummer 0589-871 38.

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: