Vi använder kakor (cookies) på vår webbplats. Genom att surfa vidare accepterar du dessa. Läs mer om de kakor vi använder på arboga.se

Publicerad

Vaccination på Arboga kommuns boenden startar efter årsskiftet

Exempelbild

De första vaccindoserna mot covid-19 har anlänt till Sverige. I Arboga kommuns verksamheter planeras vaccinationsarbetet att starta i januari. På sikt kommer alla i Sverige erbjudas vaccin men de personer som ingår i riskgrupper och behöver skyddet mest prioriteras.

Vaccinet kommer i enlighet med Folkhälsomyndighetens rekommendationer i första hand erbjudas de personer som har det allra största behovet av skydd mot allvarlig covid-19 sjukdom. I Arboga kommun planeras vaccinationen för de som ingår i riskgrupp och bor på särskilt boende, såsom vård- och omsorgsboenden, att starta i januari. Även personal som arbetar och har kontakt med de boende kommer att börja vaccineras.


– Det är med både glädje och lättnad som vi kan utöka skyddet för våra boenden genom vaccination. Det är en viktig del i arbetet att stoppa smittspridningen samt att rädda liv eller förhindra att våra boenden blir allvarligt sjuka, säger Arboga kommuns vård- och omsorgschef Cecilia Von Alten.

Fler doser kommer att levereras

Under vecka 53 väntas totalt cirka 2 000 nya doser vaccin ha levererats till Västmanland och därefter cirka 3 000 doser per vecka, januari månad ut. Det är framför allt avsedda för länets äldreboenden. Därefter påbörjas vaccinering i fas 2 och 3.


Vaccineringen av den breda gruppen invånare, övriga vuxna som är 18 år och äldre och inte tillhör någon riskgrupp, beräknas komma igång tidigast i mars. Region Västmanland kommer att informera när det är dags för den här målgruppen att vaccinera sig, och hur det då ska genomföras.


Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: