Publicerad

Ytterligare av kommunens verksamheter stänger efter nya restriktioner

Exempelbild

Med anledning av regeringens nya restriktioner för att minska smittspridningen av covid-19 stänger ytterligare av Arboga kommuns verksamheter för allmänheten. Det gäller biblioteket och all verksamhet på Ekbacksbadet. Även kommunens hallar och anläggningar stängs för allmänheten, det gäller även för barn- och ungdomsverksamhet.

Beslutet om åtgärder inom kommunens verksamheter gäller till och med den 24 januari i enlighet med regeringens skärpta restriktioner.

Biblioteket stänger – ring och mejla för utlåning och bibliotekstjänst

Biblioteket är stängt för besökare från och med den 19 december. Det går fortfarande bra att ringa och mejla biblioteket om utlån, reservationer eller annan bibliotekstjänst.


Take-away-kassar går att boka liksom skaparkassar för barn. Bibliotekets digitala workshops för barn och unga genomförs som planerat liksom den digitala familjeföreställningen den 29 december.

Kurser ställs in på Ekbacksbadet

Ekbacksbadet är sedan tidigare stängt för besökare. Nu ställs också kurser för barn och ungdomar födda till och med 2005 in. Anmälan till vårens barnverksamhet tas emot från och med den 21 december och starten är framflyttad till efter den 25 januari.


Actic tillhör inte kommunens verksamhet. Besök deras webbplats för information om vad som gäller för deras verksamhet. Badets omklädningsrum får sedan tidigare inte användas för Actics besökare.

Hallar och anläggningar stängs

Kommunens hallar och anläggningar stängs för all verksamhet. Det gäller även för barn- och ungdomsverksamhet. Föreningar som redan har bokat tider behöver inte göra någon avbokning. Det omhändertar Fritids- och kulturförvaltningen. Kommunen kommer nu att utreda möjligheten för barn- och ungdomsträning på utomhusanläggningarna.


Allmänhetens åkning i ishallen är fortsatt inställd.


Medborgarhuset är stängt för besökare och uthyrning.

Öppna fritidsverksamheten stänger den 23 december

Fritidsgården Gluggen har fortsatt stängt kvällstid. Den öppna fritidsverksamheten har öppet den 21 – 23 december, klockan 13.00 – 18.00 och är därefter stängd och öppnar igen den 7 januari.

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: