Publicerad

Snart byggs nya hyresrätter på Södra Brattberget

Våren 2021 sätter Byggnadsfirman Lund spaden i backen för att bygga sex villor vid Moränvägen på Södra Brattberget. Inflyttningen i de nya hyresrätterna är planerad att ske i slutet av nästa år.

Arboga kommun har sålt sex tomter i kvarteret Geologen på Södra Brattberget till Byggnadsfirman Lund, som kommer bebygga tomterna med enplansvillor. Villorna är utformade med fyra rum och kök på 90 kvadrat. Till det får hyresgästen trädgård, förråd och carport.


– Villorna som vårt intressebolag Sturestaden byggde i kvarteret Spirean vid Åkersbergsvägen har varit mycket omtyckta och vi är glada att nu kunna utöka vårt utbud med nya villor till uthyrning, säger Byggnadsfirman Lunds VD Ann-Marie Lund.


På Södra Brattberget har de boende nära till natur och rekreation samtidigt som Arbogas vackra stadskärna ligger på cirka 30 minuters promenadavstånd.

Tillgänglighet i fokus

Villorna är utformade som enplanshus, vilket bland annat kan passa för äldre som har behov av bättre tillgänglighet. Att villorna blir hyresrätter gör att även de som inte kan eller vill köpa sin bostad får möjlighet att bo i villa med trädgård.

 

– Vi ser det som mycket positivt att det byggs tillgängliga villor för uthyrning eftersom det bidrar till att bostadsutbudet i Arboga blir mer varierat så att fler kan hitta en bostads som passar deras behov och önskemål, säger Arboga kommuns samhällsbyggnadschef Anne-Marie Fredriksson.

Satsar på energieffektiva bostäder

Lund har gett företaget Mälarvillan i uppdrag att bygga villorna. Företaget har sin produktionsanläggning i Surahammar. Det innebär att transporternas klimatpåverkan kan hållas på en låg nivå. För att hålla nere husens klimatpåverkan under hela livscykeln används energieffektiva material i konstruktionen och husen kommer värmas upp med energisnåla frånluftspumpar.

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: