Publicerad

Arboga kommuns åtgärder för att minska smittspridningen förlängs

Exempelbild

I november införde Arboga kommun flera åtgärder i sina verksamheter för att minska smittspridningen av coronaviruset, covid-19. Nu har kommunledningen beslutat att förlänga dessa till och med 24 januari 2021.

Uppdatering den 21 december:

I enlighet med regeringens skärpta restriktioner som meddelades den 18 december gäller Arboga kommuns åtgärder till och med den 24 januari 2021.


Den 12 november beslutade Folkhälsomyndigheten att införa skärpta allmänna råd i länet. Med anledning av beslutet infördes restriktioner i vissa av Arboga kommuns verksamheter.


De allmänna skärpta råden för Västmanland ersätts den 14 december av nationella råd och föreskrifter. Läs mer om dessa här:

Begränsa umgänget, res säkert och skydda riskgrupperna

Vill bidra till att minska smittspridningen

Även om de allmänna skärpta råden har ersatts av nationella kvarstår restriktionerna och åtgärderna alltså i Arboga kommuns verksamheter till och med 24 januari 2021.


– Eftersom smittspridningen i samhället är fortsatt hög vill vi ta ansvar och bidra till att minska smittspridningen. Därför har vi nu beslutat att fortsätta med restriktionerna inom våra verksamheter ytterligare några veckor. Vi ber om överseende för detta men hoppas på förståelse och vi vädjar till alla våra kommuninvånare att fortsätta vara ansvarsfulla och värna om sin och alla andras säkerhet, säger kommundirektör Tomas Karlsson.

Det här är åtgärderna

Åtgärderna som infördes i samband med restriktionerna och som kvarstår finns samlade på denna sida:

Så påverkas kommunens verksamheter av de skärpta restriktionerna - Arboga kommun.


För mer information om coronaviruset och ytterligare åtgärder hittar ni på vår samlingssida om coronaviruset, covid-19.

Där kan ni bland att läsa om Vasagymnasiets beslut om distansutbildning och om åtgärder på våra äldreboenden.

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: