Publicerad

Strömsholms kanal - fönsterutställning med Neringa Stjernman

Exempelbild

Mellan 7 december och 16 januari kan du se Neringa Stjernmans konstutställning ”Strömholms kanal” i fönstren på barnavdelningen på Arboga bibliotek.

Arbogabaserade Neringa Stjernman utsågs i maj till en av två residenskonstnärer i Ekomuseum Art Space 2020. Under sommaren åkte hon på en ångbåt i den unika kulturhistoriska miljö som slussar och omgivning utgör längs Strömsholms kanal.

Utställningens tavlor speglar färgerna i Strömholms kanal och framhäver kvinnorna som bodde och verkade längs kanalen vid sekelskiftet.


Konstnärsresidens Strömsholms kanal / Ekomuseum Art Space 2020 genomfördes inom projektet Ett kulturliv för alla - Konst i samverkan mellan; Fagersta, Hallstahammar och Surahammars kommuner, Strömsholms kanal AB och Ekomuseum Bergslagen.


Neringa Stjernman har studerat på konsthögskolan i Vilnius och fördjupat sig i traditionella tekniker i Japan. Hennes verk finns representerade både i Sverige och internationellt och hon rör sig fritt mellan digitala och traditionella tekniker.

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: